Diaconescu: Presedintele are dreptate, evaluarile CE nu pot depasi nivelul tehnic

Miercuri, 21 Iulie 2010, ora 18:34
918 citiri
Diaconescu: Presedintele are dreptate, evaluarile CE nu pot depasi nivelul tehnic
Foto: Arhiva

Functionarea sistemului judiciar si functionarea Agentiei Nationale de Integritate sunt criterii asumate de intregul mecanism politic romanesc inca de la aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, iar o concluzie politica potrivit careia tara noastra nu ar indeplini criteriile necesare de functionare ca stat membru al UE ar putea genera mari probleme in Parlamentele statelor membre, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, presedintele de onoare al Uniunii Nationale pentru Progresul Romaniei, Cristian Diaconescu.

"Am avut experiente de genul acesta in Olanda. M-as astepta si in Marea Britanie sau Germania sa apara reactii la un moment dat, cand s-ar pune problema ca Romania sa primeasca fonduri suplimentare, ajutor din partea UE sau sa intre in Spatiul Schengen. Din aceasta perspectiva, presedintele Basescu are dreptate! O spun fara niciun fel de reticenta.

Are dreptate, pentru ca evaluarile Comisiei Europene nu pot depasi nivelul tehnic. Deciziile politice in legatura cu statele membre le iau numai statele din interiorul UE si corelarea, artificiala spun eu, intre concluziile unui astfel de raport si alte decizii pe care UE le va lua in legatura cu Romania este extrem de posibila si, in acelasi timp, extrem de prejudicioasa pentru noi", a spus Diaconescu.

El a subliniat ca este normal ca Romania sa faca eforturi pentru eliminarea vulnerabilitatilor interne, care in opinia sa inseamna legea de functionare a ANI, evaluata de Comisia Europeana ca fiind necorespunzatoare, si sistemul judiciar, procedurile, ritmul de pronuntare a hotararilor judecatoresti.

Diaconescu a precizat ca amendamentele UNPR la legea ANI au fost adoptate in Camera Deputatilor "fara dificultati", dar in Senat Uniunea Nationala pentru Progresul Romaniei nu are membri in Comisia juridica si nu au putut fi promovate aceleasi amendamente.

"A iesit un alt proiect de lege, care a fost apreciat de Senat ca fiind corespunzator, dar care nu este considerat in egala masura bun de partenerii nostri europeni", a adaugat Cristian Diaconescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#Diaconescu raport Justitie, #Raport CE justitie, #raport justitie Romania , #justitie