DNA: Israelienii Tal, Shimon si Steinmetz au contribuit cu bani pentru printul Paul

Sambata, 12 Decembrie 2015, ora 21:43
8885 citiri
DNA: Israelienii Tal, Shimon si Steinmetz au contribuit cu bani pentru printul Paul
Foto: Digi 24 TV

Oamenii de afaceri israelieni Silberstein Tal (foto), Shimon Shevez si Benny Steinmetz au contribuit cu bani pentru ca printul Paul sa poata primi un avans, din partea lui Remus Truica, pentru a accepta sa isi cesioneze drepturile, sustin procurorii DNA, in dosarul Truica-Andronic.

Informatia apare in referatul DNA prin care s-a cerut arestarea preventiva a printului Paul, solicitare respinsa, sambata, de Curtea de Apel Brasov, care a decis ca acesta va fi cercetat in arest la domiciliu.

Printul Paul, in arest la domiciliu in dosarul Truica-Andronic

"Datorita faptului ca inculpatul Paul Philipe al Romaniei nu dispunea de bani pentru a plati inculpatului Remus Truica influenta traficata, ba chiar dorea sa obtina avans, iar acesta, la randul sau, a identificat oportunitati de imbogatire, au convenit o intelegere prin care plata traficului de influenta a fost de 80% si s-a raportat la un avans de patru milioane de euro pe care l-a primit cumparatorul de influenta, in schimbul cesiunii bunului viitor pentru care s-a traficat influenta", arata procurorii DNA in referatul prin care au cerut arestarea preventiva a printului Paul, informeaza Mediafax.

Acuzatiile DNA in cazul Remus Truica: Grup infractional cu Dan Andronic si comision de pana la 80%

In context, procurorii spun ca "suspectii Tal Silberstein, Shimon Shevez, Benny Steinmetz au contribuit cu sume pe care Remus Truica le-a oferit cumparatorului de influenta, Paul Al Romaniei, cu titlu de avans, conform intelegerii infractionale, dar si cu sume necesare costurilor judiciare, iar inculpatul Robert Rosu a contribuit cu depunerea notificarilor la institutii publice diverse, pentru a crea aparenta unui demers serios, dar si cu incheierea actelor si imputernicirilor solicitate de catre Remus Truica".

Truica despre retrocedarea fermei Baneasa: Doar vom semna si va fi a noastra (stenograme)

Cine sunt cei trei israelieni

Tal Siberstein este cunoscut in Romania in calitate de consilier al fostului premier Calin Popescu-Tariceanu, iar Beny Steinmetz, unul dintre cei mai bogati oameni de afaceri israelieni, este investitor la Gabriel Resources, firma canadiana din spatele proiectului Rosia Montana, informeaza Digi24.

Consultantul politic israelian Tal Silberstein a inceput sa lucreze pentru politicienii din Romania in 2002, la inceput pentru PD-ul lui Traian Basescu, iar in 2004 pentru campania pentru prezidentiale a PSD-istului Adrian Nastase. Ulterior, a devenit si sfatuitorul lui Calin Popescu Tariceanu si al PNL.

Shimon Sheves a fost seful de cabinet al fostului premier israelian Ithak Rabin, iar dupa asasinarea acestuia a intrat in afaceri, devenind consilier pentru guverne si lideri politici din Romania, Bulgaria, Ungaria, Austria, Serbia si Statele Unite.

In Romania, Sheves a fost actionar al unei companii de asigurari, alaturi de Tal Silberstein, si impreuna cu acesta a fost asociat cu Dan Andronic intr-o firma de consultanta politica, de serviciile careia au beneficiat Adrian Nastase si Calin Popescu Tariceanu.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Tal Silberstein bani Truica Paul, #Silberstein Tariceanu Andronic , #justitie