Doina Tudor, cercetata in arest la domicliu. Instanta a inlocuit controlul judiciar

Miercuri, 09 Martie 2016, ora 23:48
3501 citiri
Doina Tudor, cercetata in arest la domicliu. Instanta a inlocuit controlul judiciar
Foto: Camera Deputatilor

Senatoarea Doina Tudor va fi cercetata in arest la domiciliu, masura cu care instanta suprema a inlocuit miercuri controlul judiciar, dispus in cazul ei pe 4 martie, decizia fiind definitiva.

DNA a cerut arestarea Doinei Tudor in dosarul in care este acuzata ca a intermediat mita de la patronul Carpatica Asig, Ilie Carabulea, pentru fostul sau sot Daniel Tudor, fost vicepresedinte ASF, scrie News.ro.

Judecatorul de drepturi si libertati de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, Lucia Rog, a luat masura controlului judiciar in cazul senatorului, decizia nefiind definitiva.

ICCJ a judecat miercuri contestatia procurorilor DNA si a decis plasarea senatoarei in arest la domiciliu.

Senatorul Doina Tudor scapa de arest (Video)

Doina Tudor declara, dupa decizia instantei de vineri, ca acesta nu este finalul si ca ea vrea sa ajunga in fata judecatorilor: "Vreau sa lamuresc situatia si sa incerc sa-mi spal numele".

Intrebata cum este la arest, Doina Tudor a spus: "Este incredibil. Doamna Udrea cred ca a fost prea draguta cand a vorbit despre conditiile din arest. Sunt conditii cumplite. Oamenii sunt foarte draguti, am avut parte de oameni buni si politicosi".

Senatoarea Doina Tudor a fost retinuta pe 3 martie de procurori, dupa ce Senatul a avizat cererea DNA. Dupa decizia judecatorului, Doina Tudor, careia i-a expirat ordonanta de retinere pentru 24 de ore, a putut pleca de la instanta suprema.

Senatorul Doina Tudor negocia mita in Senat: Folosea nume de cod "tratament" sau "doctor"

Doina Tudor este acuzata de complicitate la luare de mita, pentru ca, in perioada martie-mai 2013, l-ar fi ajutat pe fostul sau sot, Daniel Tudor, sa primeasca 200.000 de euro de la Ilie Carabulea, pentru ca, in calitate de presedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor, sa ajute firma Carpatica Asig dupa un control.

In acest dosar, Daniel Tudor si fostul secretar general al Senatului Ovidiu Marian sunt in arest la domiciliu din 20 februarie

Potrivit procurorilor, cei 300.000 de euro de la Ilie Carabulea ar fi ajuns la Daniel Tudor si cu complicitatea lui Ovidiu Marian. Daniel Tudor ar fi primit banii in trei transe, de cate 100.000 euro, o prima transa in mod direct, iar urmatoarele doua transe in mod indirect, prin intermediul sotiei sale, Doina Tudor, "care cunostea atat provenienta cat si scopul pentru care erau remise aceste sume de bani", spun procurorii.

Initial, Daniel Tudor ar fi cerut 3 milioane de euro de la omul de afaceri, tot prin intermediul lui Ovidiu Marian. Dupa ce a primit banii, in 26 aprilie 2013, Daniel Tudor ar fi emis o decizie prin care s-au ignorat in totalitate constatarile acelui control, care atentiona asupra gradului de risc ridicat al societatii, si a impus remedierea unor deficiente minore si nesemnificative in raport cu situatia financiara precara a societatii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Satisfacția candidatului AUR la Primăria Capitalei: "PSD și PNL au ajuns la soluțiile pe care le-au aruncat la gunoi inițial"
Satisfacția candidatului AUR la Primăria Capitalei: "PSD și PNL au ajuns la soluțiile pe care le-au aruncat la gunoi inițial"
Decizia PSD și PNL de a renunța la candidatul comun Cătălin Cîrstoiu pentru primăria Bucureștiului a fost ironizată de toate partidele de opoziție. Mihai Enache, candidatul AUR la...
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
#Doina Tudor arest, #Doina Tudor arest domiciliu , #justitie