Dosarul Adinei Buzatu: Scriitor pus sub control judiciar pe cautiune pentru evaziune si spalare de bani

Luni, 03 Octombrie 2016, ora 21:15
3114 citiri
Dosarul Adinei Buzatu: Scriitor pus sub control judiciar pe cautiune pentru evaziune si spalare de bani
Foto: Arhiva Ziare.com

Scriitorul Eugen Burada, suspectat de evaziune fiscala si spalare de bani in dosarul in care este cercetata si creatoarea de moda Adina Buzatu, a fost pus sub control judiciar pe cautiune.

Procurorii Parchetului Curtii de Apel Ploiesti l-au audiat, luni, pe scriitorul Eugen Burada, in dosarul in care acesta este suspectat de evaziune fiscala si spalare de bani, fiind acuzat ca alaturi de alte persoane ar fi creat un prejudiciu de aproape 38 de milioane de lei bugetului de stat.

In urma audierilor, Eugen Burada a fost pus sub control judiciar pe cautiune, procurorii stabilind valoarea cautiunii la 300.000 de lei.

Joi, procurorii au avut mandat de aducere pe numele lui Burada, insa acesta nu a fost gasit la locuinta sa, astfel ca nu a fost audiat odata cu ceilalti suspecti din acest dosar.

In acelasi dosar creatoarea de moda Adina Buzatu este pusa sub control judiciar pe cautiune pentru aceleasi infractiuni, si in cazul acesteia cautiunea fiind de 300.000 de lei.

Surse judiciare au declarat ca Buzatu are termen pana vineri sa depuna banii in contul cautiunii.

Care sunt acuzatiile

Conform anchetatorilor, in perioada 2012-2014, administratorii a 20 de societati comerciale au inregistrat in evidentele contabile cheltuieli care nu au la baza operatiuni reale avand ca scop sustragerea de la plata taxelor si impozitelor.

"In baza facturilor emise de societatile fantoma, controlate de suspecti, s-a creat un prejudiciu bugetului de stat in valoare de aproximativ 37.950.712 lei, constand in impozit pe profit neconstituit si taxa pe valoare adaugata dedusa in mod nelegal. De asemenea, sumele de bani care au facut obiectul acestui circuit financiar fictiv si care constituie produsul infractiunii de spalare a banilor sunt in valoare de 117.746.750 lei", se arata intr-un comunciat al Parchetului Curtii de Apel Ploiesti.

In urma perchezitiilor, 20 persoane, intre care si Adina Buzatu, au fost audiate la sediul Parchetului Curtii de Apel Ploiesti. Ulterior, Buzatu a fost pusa sub control judiciar pe cautiune.

In anul 2012, creatoarea de moda Adina Buzatu a fost vizata de o alta ancheta, existand suspiciuni ca in magazinele sale sunt vandute haine contrafacute.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#dosar Adina Buzatu evaziune scriitor, #Eugen Burada evaziune Adina Buzatu , #justitie