Dosarul Bica - ANRP: Noua terenuri, doua apartamente si un cont bancar, sub sechestru

Luni, 15 Decembrie 2014, ora 19:27
7488 citiri
Dosarul Bica - ANRP: Noua terenuri, doua apartamente si un cont bancar, sub sechestru
Foto: LinkedIn/Crinuta Dumitrean

Procurorii anticoruptie au pus sechestru asigurator pe bunurile fostului presedinte al ANRP, Crinuta Dumitrean, in cadrul dosarului Bica - ANRP.

Crinuta Dumitrean detine noua terenuri, doua apartamente si un cont bancar, informeaza Mediafax.

Procurorii anticoruptie au pus sechestru pe noua terenuri: un teren de 705 metri patrati din Bucuresti, un teren extravilan de 25.000 de metri patrati din localitatea ilfoveana Afumati, un teren de 1.000 de metri patrati din Voluntari, judetul Ilfov, doua terenuri de 5.000 si 833 de metri patrati aflate in Tunari si pe patru terenuri, ce totalizeaza aproape 43.000 de metri patrati, din localitatea ilfoveana Dascalu.

Anchetatorii au pus sechestru si pe doua apartamente ale Crinutei Dumitran din Capitala si au pus poprire pe sumele de bani prezente si viitoare aflate in contul bancar al fostului presedinte al ANRP.

Conform aceleiasi ordonante de impunere a sechestrului, Alina Bica a ramas fara un apartament in Bucuresti, doua terenuri de cate 823, din comuna Clinceni, judetul Ilfov, dar si fara banii din cele patru conturi bancare pe care le are.

Procurorii au pus sechestru si pe bunurile omului de afaceri Gheorghe Stelian: sapte conturi si 32 de terenuri, intre care unul intravilan cu suprafata de 3.198 de metri patrati situat in Bucuresti, pe care l-a cumparat in 2007 cu suma de 600.000 de dolari si un teren intravilan de 9.126 metri patrati situat in Bucuresti, pe care a platit, in urma cu sapte ani cu 1,4 milioane de dolari.

Fostul vicepresedinte al ANAF, Lacramioara Alexandru, se afla in aceeasi situatie si nu se mai poate folosi de un teren intravilan de 565 de metri patrati si de unul de 118, situate in Bucuresti, dar nici de trei terenuri extravilane din judetele Ilfov si Buzau, care totalizeaza 13.503 metri patrati. Pe patru conturi bancare ale sale a fost pusa poprire.

Si celelate persoane trimise in judecata in acest dosar au bunurile sub sechestru asigurator. Astfel, fostul vicepresedinte al ANRP Remus Virgil Baciu nus e mai poate folosi de o jumatate dintr-un teren de 2.698 metri patrati in judetul Prahova si patru conturi bancare.

Fostul vicepresedinte al ANRP Sergiu Ionut Diacomatu are sechestru pe un teren cu suprafata de 3.350 metri patrati, situat in localitatea Tartasesti - Baldana, judetul Dambovita, precum si pe patru conturi bancare.

Oanei Vasilescu, fost vicepresedinte al ANRP, procurorii i-au pus sechestru pe un teren intravilan cu o suprafata de 1.296 de metri patrati, situat in localitatea Corbu-Vadu, judetul Constanta si poprire pe patru conturi.

Fostul sef de birou la Ministerul Justitiei, Dragos George Bogdan, are sase terenuri extravilane, amplasate in localitatea Pantelimon, care totalizeaza 1.700 de metri patrati si doua conturi bancare.

Evaluatorul Emil Nutiu a ramas si el, pentru moment, fara bunuri, fiind pus sechestru pe un teren intravilan de 217 metri patrati, situat in Sovata, dar si patru conturi la banci.

Procurorii i-au pus sechestru deputatului Catalin Florin Teodorescu pe doua terenuri extravilane cu o suprafata de 20.254 metri patrati, respectiv 4.623, situat in localitatea Cateasca, judetul Arges, pe doua terenuri care au in total 367 de metri patrati, amplasate in Voluntari si pe un teren de 423 de metri patrati, din Bucuresti, si poprire pe sase conturi bancare.

Procurorii anticoruptie au trimis in fata instantei mai multe persoane care au facut parte din Comisia Centrala pentru Stabilirea Despagubirilor din cadrul Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP), intre care si Alina Bica, arestata preventiv in acest dosar.

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#Crinuta Dumitrean sechestru bunuri, #dosar Bica sechestru bunuri , #justitie