Dosarul Motorina: Complicii lui Marta, extradati - detalii despre modul in care au cheltuit banii (Video)

Marti, 06 Mai 2014, ora 18:21
11398 citiri
Dosarul Motorina: Complicii lui Marta, extradati - detalii despre modul in care au cheltuit banii (Video)
Foto: Seattle Pi

Fugarii romani Radu Nemes si Diana Nemes, care au fost arestati luna trecuta in Yelm, Washington, fiind acuzati in Romania de evaziune fiscala de 68 de milioane de dolari in Dosarul Motorina, au acceptat sa se intoarca in Romania pentru a fi cercetati pentru frauda si coruptie.

Dupa o audiere in Tribunalul Districtual din Seattle, Diana Nemes a fost de acord cu extradarea ceruta de statul roman. Un judecator federal a semnat ordinul de trimitere in Romnaia, unde ea si sotul ei, Radu Nemes sunt acuzati de o frauda complexa, scrie Seattle Pi.

Si Radu Nemes a fost de acord sa se intoarca in Romania. Cei doi sunt acuzati de realizarea unui grup infractional organizat impreuna cu inalti functionari de stat din Romania in vederea inselarii sistemului de impozitare.

Diana Nemes, care in prezent este insarcinata, urmand sa aiba in curand al treilea copil, si sotul sau aveau proprietati mari in regiunea Yelm, iar anchetatorii federali au stabilit ca cei doi au folosit banii pentru a cumpara o casa in valoare de trei milioane de dolari.

O ancheta a FBI-ul incearca sa stabileaca modul in care Nemes, impreuna cu alti complici au reusit sa realizeze o alta schema de spalare a banilor in vestul statului Washington.

Potrivit datelor din ancheta, investigatorii au gasit un buncar pe proprietatea de 53 de acri din Yelm a cuplului si au adus un radar care poate scana solul, intrucat FBI-ul crede ca cei doi au ingropat aur in zona. In casa celor doi au fost gasite 4 pistoale, si doua pusti, intre care si o carabina de asalt. Niciunul dintre cei doi nu avea autorizatii de detinere a armelor.

Procurorii anticoruptie din Romania afirma ca Radu si Diana Nemes au inselat guvernul cu 68 de milioane de dolari, proveniti din taxele care ar fi trebuit platite pentru comercializarea a aproape 1 milion de tone de motorina.

Procurorii au stabilit ca operatiunea a fost efectuata folosind banci din Dubai si Statele Unite, inainte ca sotii Nemes sa paraseasca Romania. Tot inainte de stabilirea in SUA, ei au creat niste afaceri in Washington, tot in scopul spalarii banilor.

Cei doi Nemes par sa fi cheltuit milioane de dolari pe echipamente de constructie, cumparare de aur si achizitionare de proprietati, si de asemenea, pe cumpararea a cel putin unui iacht. Anchetatorii au ajuns la concluzia ca cei doi au ingropat mai multe cutii cu monede de aur pe proprietatile lor.

Agentii FBI au identificat mai multe conturi bancare aparent controlate de Radu Nemes si au aflat ca acesta si un prieten calatoreau frecvent cu cantitati mari de bani cash.

In Statele Unite, cei doi Nemes zburau mereu la clasa I si stateau la hoteluri de lux. In mai mult de un an, cei doi au cheltuit mai mult de 235.000 de dolari pe haine de lux si au retras din banci sute de mii de dolari cash.

Arhivele bancilor au aratat ca Radu Nemes a cheltuit mai mult de 1 milion de dolari la un comerciant de metale pretioase, de la care a cumparat monede de aur, dar investigatorii cred ca acesta a cumparat mult mai mult aur de la alti vanzatori de monede.

Sotii Nemes par sa-si fi adus in SUA iachtul Ramaya din Marea Mediterana la sfarsitul lui 2012, dar l-au vandut mai tarziu pentru 2,3 milioane de dolari.

Agentii FBI care au perchezitionat proprietatile sotilor Nemes au confiscat aproape tot ce au gasit, inclusiv 21 de cutii pline cu monezi de argint, mai mult de o duzina de telefoane mobile si sapte masini.

Radu si Diana Nemes sunt acuzati in acelasi dosar in care apare si Codrut Marta, fostul sef cabinet al presedintelui ANAF, Sorin Blejnar.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#America extradare soti Nemes evaziune motorina, #Nemes Diana Radu extradare SUA evaziune, #Nemes FBI ancheta Nemes aur ingropat , #justitie