Dosarul Rodicai Stanoiu: Senatul face ancheta pentru documentul fals

Sambata, 29 Ianuarie 2011, ora 17:20
2171 citiri

Senatul a deschis o ancheta interna, dupa ce CNSAS a acuzat faptul ca de la camera superioara a Parlamentului a fost transmisa recent instantei unde se judeca procesul cu Rodica Stanoiu o declaratie de avere a acesteia care difera de copiile legalizate ale documentului, depuse anterior tot de Senat.

Astfel, potrivit Realitatea TV, reprezentantii Senatului au anuntat ca vor deschide o ancheta interna, dupa ce reprezentantii CNSAS au constatat, la termenul din 26 ianuarie al procesului in care fostul ministru al Justitiei, Rodica Stanoiu, contesta verdicul de colaborator al fostei Securitati, primit in 2007, ca originalul declaratiei de avere al acesteia din 9 ianuarie 2006, necesar pentru efectuarea unei expertize grafologice, transmis de Senat, difera de copiile conforme ale aceluiasi document, transmise anterior.

Dosarul Rodicai Stanoiu: Senatul a trimis o declaratie de avere gresita

De altfel, initial, la dosarul cauzei au fost depuse in mai multe randuri copii ale declaratiei de avere a Rodicai Stanoiu, necesare efectuarii unei expertize care sa stabileasca daca scrisul de pe acele documente corespunde cu cel de pe notele informative atribuite fostului ministru.

Magistratii Curtii de Apel Oradea au solicitat Senatului sa transmita originalul declaratiei de avere depusa de Stanoiu, insa la termenul din 26 ianuarie al procesului, reprezentantul CNSAS in instanta a constatat ca intre original si copiile depuse anterior exista diferente atat in ceea ce priveste scrisul, cat si continutul documentelor.

De altfel, purtatorul de cuvant al CNSAS, Anca Median, a declarat, pentru Realitatea TV, ca la solicitarea instantei s-a depus copia conforma cu originalul a unui document, conformitatea fiind facuta de Senatul Romaniei, iar ulterior Senatul a depus un document ce se pretindea a fi acelasi de pe care s-a executat acea copie conforma. "intre cele doua documente sunt diferente izbitoare, desi se pretinde ca ar fi acelasi document, a conchis Median.

Astfel, in originalul declaratiei de avere sunt rubrici completate care in copie sunt libere. Mai mult, originalul contine greseli de ortografie, care nu apar in copia legalizata. "Consideram ca ceea ce s-a petrecut in fata instantei este un act deosebit de

grav si ne rezerva dreptul de a actiona pe toate caile pe care le avem la dispozitie", a mai declarat Anca Median.

Pe de alta parte, fostul senator Rodica Stanoiu a declarat ca nu stie despre ce este vorba, pentru ca a lipsit de la proces. In acelasi timp, reprezentantii Senatului au anuntat ca vor deschide o ancheta interna, pentru a verifica situatia semnalata de catre CNSAS.

Curtea de Apel Oradea a reluat, in iunie 2010, judecarea procesului in care fostul ministru al Justitiei, Rodica Stanoiu, contesta verdictul de colaborator al Securitatii, dat de CNSAS in 2007, dupa ce instanta suprema a hotarat stramutarea procesului, de pe rolul Curtii de Apel Bucuresti.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#dosar Rodica Stanoiu , #justitie