Duicu facea trafic de influenta in biroul lui Ponta, in prezenta lui Radu Stroe - Stenograme DNA

Marti, 08 Aprilie 2014, ora 10:55
8377 citiri
Duicu facea trafic de influenta in biroul lui Ponta, in prezenta lui Radu Stroe - Stenograme DNA
Foto: oradestiri.ro

Procurorii DNA arata, in dosarul de coruptie in care Adrian Duicu (foto stanga), seful CJ Mehedinti, a fost arestat preventiv, ca acesta ar fi facut trafic de influenta chiar in biroul premierului Victor Ponta si in prezenta ministrului de Interne din acea perioada, Radu Stroe.

Din dosar reiese ca Adrian Duicu a facut tot posibilul ca seful IPJ Mehedinti, Constantin Ponea, sa fie mentinut in functie si apoi avansat, cu scopul ca, la randul sau, seful politiei sa il ajute sa scape de dosarul de incompatibilitate deschis de ANI, informeaza gandul.info.

Anchetatorii sustin ca Victor Ponta l-a convocat la Guvern chiar pe seful Politiei Romane pentru a-i satisface pretentiile lui Duicu, care se temea ca isi poate pierde functia din cauza incompatibilitatii.

"La data de 13 iunie 2013, numitul Duicu Ioan-Adrian s-a deplasat la Bucuresti, fara a fi insotit insa de numitul Ponea Constantin Stefan. Aici, de la cabinetul prim-ministrului, l-a sunat pe numitul Ponea Constantin Stefan, transmitandu-i ca la premier se afla ministrul Afacerilor Interne. Apoi, numitul Duicu Ioan-Adrian i-a transmis lui Ponea Constantin Stefan un SMS, transmitandu-i ca prim-ministrul l-a chemat pe Toba Petre la Guvern. La solicitarea prim-ministrului, numitul Toba Petre s-a prezentat la Guvern, prilej cu care aici s-a intalnit cu numitul Duicu Ioan-Adrian, care i-a solicitat mentinerea temporara a numitului Ponea Constantin Stefan in functia detinuta si promovarea sa ulterioara in functia de director adjunct al Directiei de Ordine Publica, solicitare cu care Toba Petre s-a aratat de acord.

In imprejurarile sus-descrise, numitul Duicu Ioan-Adrian, folosindu-se de autoritatea conferita de pozitia sa din cadrul Partidului Social Democrat, a obtinut folosul pe care il promisese numitul Ponea Constantin Stefan", se arata in referatul DNA, in care se afla si mai multe stenograme ale interceptarilor telefonice.

Mai mult, Duicu i-a promis sefului IPJ Mehedinti ca sotia sa, Elisabeta Ponea, va fi promovata la Parchetul General sau DNA. Anchetatorii sustin ca Duicu l-a sunat pe Ponea si i-a comunicat rezultatul intalnirii cu seful Politiei Romane: "Tie ti-a rezervat director adjunct la Ordine Publica si-l tine pana de hotarasti tu sa pleci si i-am spus: nu pleaca de aiciea... stia subiectul de ea, ca vrea sa vina la Parchetul General, ca la DNA a avut o problema si n-a pus-o acolo... deci absolut ok, o sa urmeze treaba aia cat de curand; cealalta zic; ceea ce te intereseaza cel mai mult".

Tentativa a esuat. Ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, a confirmat dupa arestarea lui Duicu ca a discutat cu Elisabeta Ponea care isi dorea sefia uneia din sectiile DNA, dar pana la urma ea nu a primit functia dorita.

De asemenea, intr-o alta interceptare, Duicu a declarat ca: "L-a chemat acolo sefu al mare, l-a chemat la Guvern, si a venit acolo", referindu-se la Petre Toba.

Pe 24 mai Curtea de Apel Craiova, Sectia de Contencios a dispus anularea raportului ANI de incompatibilitate a lui Duicu, sefa sectiei fiind judecatoarea Adina Ponea, sora sefului IPJ Mehedinti.

In prezent, Adrian Duicu, Constantin Ponea si seful PSD Orsova Constantin Popescu sunt arestati preventiv ca urmare a deciziei Curtii de Apel Bucuresti pentru mai multe infractiuni de coruptie.

Seful CJ Mehedinti, retinut pentru 7 infractiuni: Promitea si interventii la Guvern si Ministerul Public (Video)

Seful CJ Mehedinti, Adrian Duicu, a donat PSD 90% din castigurile familiei pe 2013

Intrebat, luni, de jurnalisti, premierul a declarat ca nu se dezice de Adrian Duicu si ca "toata lumea stie" ca liderii locali ai PSD sunt saltati de procurori "doar" pentru ca au succes electoral si sunt votati de alegatori in numar mare.

Ponta: Nu ma dezic de Duicu. Sa-i spun sa treaca la PMP? (Video)

Marti, dupa aparitia noilor informatii, premierul Victor Ponta a fost din nou asaltat de intrebari cu jurnalisti, dar a raspuns evaziv, aratandu-se nemultumit de faptul ca ar fi aparut in presa informatii discutate la el in birou.

"Sunt absolut convins ca veti primi de la procurori inregistrarile de la mine din birou", a comentat el, spunand ca nu stie nimic de discutiile avute de Duicu la Palatul Victoria, dar adaugand ca prin biroul sau au trecut multi sefi de guverne sau de servicii, chiar si seful CIA, si ca toti acestia vor fi "incantati" sa vada ca ce s-a discutat in biroul sau apare in presa.

Informatiile aparute in presa din dosarul lui Duicu nu fac referire la inregistrari ambientale din biroul premierului, ci doar la interceptarile telefonice ale telefonului presedintelui CJ Mehedinti.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Premierul Marcel Ciolacu a delcarat, vineri, că până când doctorul Cîrstoiu nu va explica toate aspectele apărute în spaţiul public, dânsul nu poate merge înainte ca fiind candidat al...
#Duicu trafic birou Ponta, #Duicu Ponta Stroe stenograme, #Duicu trafic influenta Ponta , #justitie
Comentarii
Poza DOTTORE MANGLA CUM FRAUDE
DOTTORE MANGLA CUM FRAUDE
rank 5
Pentru Ponta, cabinetul de premier rămâne tot ca boschetul de pe