Euronews: Democratia romaneasca e in cel mai mare pericol din ultimii 27 de ani

Luni, 18 Decembrie 2017, ora 15:42
9346 citiri
Euronews: Democratia romaneasca e in cel mai mare pericol din ultimii 27 de ani
Foto: Arhiva Ziare.com

Presa internationala scrie despre apelul celor peste 60 de organizatii care cer institutiilor UE sa intervina pentru a "stopa amenintarile la adresa statului de drept" din Romania, unde la acest moment democratia se afla in cel mai mare pericol, din 1990 incoace.

Euronews a descris luni contextul in care a fost formulata petitia si a amintit despre valul de proteste antiguvernamentale din ultimul timp.

Sefa DNA Laura Codruta Kovesi declarase tot pentru Euronews in luna noiembrie ca Legile Justitiei in forma propusa de coalitia PSD-ALDE ii vor limita puterile de lupta impotriva coruptiei. Asta, in conditiile in care Transparency International deja inclusese tara noastra intr-un top al celor mai corupte.

Cunoscuta institutie media scrie ca semnatarii mesajului catre Europa mentioneaza ca:

"Romania este trasa acum in jos pe aceeasi cale pe care au alunecat de ceva vreme Ungaria si Polonia. In conditiile in care se atenteaza la independenta sistemului judiciar, democratia romaneasca este in cel mai mare pericol din 1990 incoace. Nici cetatenii romani nici cei europeni nu isi permit sa lasa asa ceva sa se intample. Trebuie sa luptam impreuna pentru apararea democratiei din Romania. Daca statele europene devin pseudo-democratii, se va crea un efect de domino care ne va afecta pe toti, mai devreme sau mai tarziu".

Tot acestia au apreciat ca "argumentul potrivit caruia aceste actiuni ale majoritatii din Parlamentul Romaniei ar trebui acceptate ca vointa a poporului care a promovat coalitia la guvernare nu este valabil. Si asta pentru ca modificarile legislatiei justitiei propuse incalca flagrant Constitutia", sustin cele peste 60 de organizatii.

In consecinta, semnatarii le-au cerut tuturor actorilor din politica si administratia europeana dar si jurnalistilor si membrilor societatii civile sa intervina pentru a preveni subordonarea justitiei romanesti intereselor politicie, mai informeaza publicatia citata.

Cherecheș, extrădat din Germania. Fostul primar din Baia Mare este adus cu mașina în România
Cherecheș, extrădat din Germania. Fostul primar din Baia Mare este adus cu mașina în România
Fostul primar al municipiului Baia Mare Cătălin Cherecheş a fost preluat din Germania şi se află în drum spre România, pentru executarea pedepsei cu închisoarea, fiind condamnat la cinci...
UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
Medicul Cătălin Cîrstoiu a ajuns, marți, 19 martie, la Palatul Victoria pentru a discuta cu liderii coaliţiei. Liderii celor două partide și-au dat acordul pentru candidatura acestuia la...
#Legile Justitiei proteste, #scrisoare deschisa Legile Justitiei UE, #organizatii Legile Justitiei , #justitie
Comentarii
Poza bum
bum
rank 5
importanti sunt bengosul , Pop , Dragnea , Nicolicea , Ghita si tot
Poza MacGigi
MacGigi
rank 5