Familia care mostenise un sat din Arad si a vrut sa evacueze localnicii a pierdut totul dupa 11 ani de procese

Vineri, 09 Iunie 2017, ora 17:03
11201 citiri
Familia care mostenise un sat din Arad si a vrut sa evacueze localnicii a pierdut totul dupa 11 ani de procese
Foto:Captura/Youtube

Familia Colteu, care a dobandit terenurile satului aradean Nadas, a pierdut totul dupa ce Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis, vineri, sa respinga contestatiile in dosarul in care Curtea de Apel Timisoara a desfiintat, la sfarsitul anului 2016, mai multe documente, intre care certificatul de mostenitor.

Decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie prin care familia Colteu a pierdut terenurile satului Nadas din Arad este definitiva si vine dupa 11 ani de procese intre familia Colteu si localnici.

Magistratii Inaltei Curti de Casatei si Justitie au respins contestatiile formulate in dosar, dupa ce judecatorii Curtii de Apel Timisoara au desfiintat, in 21 decembrie 2016, mai multe documente din procesul de mostenire a celor circa 8.800 de hectare de terenuri agricole si paduri.

Printre documentele desfiintate de instanta de numara si certificatul de mostenitor care a stat la baza dobandirii terenurilor.

Localnicii din Nadas au sustinut mereu ca familia Colteu a obtinut de la stat terenuri la care nu ar fi avut dreptul pentru ca ar fi falsificat documentele de mostenire.

Oamenii spun ca proprietarul initial de la care ar fi mostenit averea Ecaterina Mairovitz, cea care ulterior a transmis drepturile ligitioase familiei Colteu, nu mai detinea acele pamanturi din anul 1939, cand ar fi existat o licitatie publica judecatoreasca, iar toate suprafetele au fost cumparate de catre Societatea Forestiera Nadas.

In plangere, satenii reclamau si o posibila falsificare a numerelor topografice ale terenurilor si modul de intabulare a acestor suprafete.

De asemenea, satenii reclamau modul in care s-au facut executari silite "care se refereau la terenuri libere, dar in realitate acestea erau ocupate si de case ale oamenilor".

Localnicii au sperat tot timpul ca sentinta prin care au pierdut terenurile in anul 2006 va fi anulata.

In 2006, Judecatoria Ineu a admis o plangere a sotilor Viorica si Mihai Colteu prin care se cerea anularea unor hotarari din 2005 ale Comisiei judetene si Comisiei locale Taut pentru stabilirea dreptului de proprietate privata asupra terenurilor.

Instanta a dispus reconstituirea in favoarea reclamantilor a dreptului de proprietate in natura pentru suprafata totala de 8.762 hectare de teren si padure, impreuna cu cladirile sau alte constructii aflate pe acestea.

Initial, atat Comisia locala Taut, cat si Comisia judeteana Arad au respins cererea de reconstituire a dreptului de proprietate privata formulata de sotii Colteu.

Impotriva sentintei Judecatoriei Ineu au declarat recurs Comisia judeteana si Directia Silvica Arad, iar actiunea a fost admisa de Tribunalul Arad, care motiva ca reclamantii Viorica si Mihai Colteu, prin Ecaterina Mairovitz (de la care au beneficiat de certificatul de mostenitori), nu au calitatea de persoane indreptatite sa solicite reconstituirea dreptului de proprietate, intrucat nu au vocatie succesorala.

Cu toate acestea, un alt complet de la Tribunalul Arad a admis, ulterior, o contestatie in anulare formulata de sotii Colteu, devenind valabila si irevocabila sentinta nr. 657/2006 a Judecatoriei Ineu.

Astfel, in 2009, sotii Colteu au reusit sa intabuleze suprafata dobandita in Cartea Funciara, adica tot extravilanul satului Nadas, cu 1.200 de locuitori.

In 2012, fiica improprietaritilor, Simona Ilies, declara ca parintii sai au obtinut dreptul de proprietate prin mostenire de la o vecina, o batrana evreica, Ecaterina Mairovitz, care a murit la varsta de 93 de ani.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#satul Nadas locuitori, #familie dobandire terenuri Nadas, #familie propietara sat Nadas , #justitie