Florian Walter a cerut arest la domiciliu pentru ca a facut o operatie de micsorare a stomacului - motivare

Miercuri, 09 Martie 2016, ora 22:40
3317 citiri
Florian Walter a cerut arest la domiciliu pentru ca a facut o operatie de micsorare a stomacului - motivare
Foto: Hepta.ro (Arhiva)

Omul de afaceri Florian Walter le-a cerut judecatorilor sa il plaseze in arest la domiciliu pe motiv ca a facut recent o operatie de micsorare a stomacului, magistratii care au confirmat mandatul de arestare preventiva aratand ca Walter poate tine regim alimentar si dupa gratii si ca ar fi putut reveni in tara "daca ar fi fost de buna-credinta".

Fostul patron al companiei Romprest Florian Walter, arestat preventiv pentru evaziune fiscala, constituire de grup infractional si instigare la spalare de bani, le-a cerut duminica judecatorilor de la Tribunalul Prahova sa nu confirme mandatul de arestare emis anul trecut pe numele sau si sa il plaseze in arest la domiciliu, invocand faptul ca in urma cu mai putin de doua saptamani a facut o operatie de micsorare a stomacului, scrie News.ro.

Omul de afaceri Florian Walter, arestat preventiv

"Inculpatul invoca starea sanatatii pentru a justifica plasarea sa, cel putin o perioada, in arest la domiciliu, facand dovada faptului ca a suferit o interventie chirurgicala de gastrectomie longitudinala laparoscopica in 2 februarie 2016. Nu exista nicio dovada ca in stare de arest inculpatul nu ar putea respecta regimul alimentar strict presupus de o astfel de operatie, astfel incat aceasta imprejurare nu duce in sine la imposibilitatea luarii celei mai aspre dintre masuri preventive", se arata in incheierea de sedinta de duminica, in care magistratii au confirmat mandatul de arestare preventiva emis pe numele omului de afaceri.

Judecatorii sustin, de asemenea, ca Walter nu poate invoca faptul ca nu a stiut despre existenta mandatului de arestare emis pe numele sau, intrucat in 15 mai 2015, cand judecatorii au emis mandatul de arestare in lipsa, omul de afaceri a fost reprezentat Tribunalului Prahova de catre un avocat ales, nu de unul din oficiu.

Totodata, Florian Walter a sustinut la Tribunalul Prahova ca a facut demersuri personal pentru a se prezenta in fata autoritatilor romane, insa judecatorii au retinut ca "din 15 mai 2015 si pana in 19 mai 2015, cand a fost formulata cererea de dare in urmarire internationala si cand a fost emis si mandatul european de arestare, inculpatul ar fi avut posibilitatea de a reveni in tara, daca ar fi fost de buna-credinta".

Florian Walter, arestat preventiv

Tribunalul Prahova a confirmat, duminica, mandatul de arestare emis pe numele lui Florian Walter.

Walter a contestat decizia la Curtea de Apel Ploiesti, insa miercuri magistratii acestei instante au respins contestatia, mentinand mandatul de arestare.

Cercetarile in acest caz au fost facute initial de procurorii DIICOT, ei fiind cei care au formulat propunerea, dar intre timp dosarul a fost disjuns si declinat procurorilor DNA Ploiesti. De acolo, cauza a fost preluata de catre structura centrala a Directiei Nationale Anticoruptie, dosarul fiind conexat cu altul in care Florian Walter este cercetat de catre DNA.

Omul de afaceri Florian Walter spune ca el a cerut sa fie adus in Romania din Dubai

In 29 mai 2015, DIICOT Ploiesti a trimis spre judecare la Tribunalul Prahova un dosar in care au fost inculpate 18 persoane pentru constituire de grup infractional, iar SC Compania Romprest Service, controlata de Florian Walter, a fost deferita justitiei ca parte responsabila civilmente.

Omul de afaceri a plecat din tara la sfarsitul lunii aprilie 2015, cu putin inainte ca procurorii DIICOT sa inceapa urmarirea penala impotriva sa. Walter a fost gasit in Emiratele Arabe Unite in 2 iunie 2015, in conditiile in care era dat in urmarire internationala din 22 mai.

O escorta formata din politisti ai Centrului de Cooperare Politieneasca Internationala din Politia Romana l-a adus in tara, sambata seara, pe Florian Walter, din Emiratele Arabe Unite. Documentele oficiale de extradare au fost trimise, prin intermediul Ministerului Justitiei, autoritatilor judiciare din Emiratele Arabe Unite, care au acordat extradarea.

Avocatul lui Walter, Lucia Musat, declara, duminica, la finalul sedintei de judecata in care a fost confirmat mandatul de arestare emis de Tribunalul Prahova, in mai 2015 pe numele omului de afaceri, ca acesta s-a predat de bunavoie in momentul in care a aflat ca pe numele sau a fost emis un mandat de arestare in lipsa, in urma cu zece luni.

"Atunci s-a predat. A fost pus sub control judiciar de procuratura din Dubai cu plata unei cautiuni. Pentru a-si formula aparari in dosarul de urmarire penala, pentru ca era din ce in ce mai greu sa colaboram de la distanta, a depus eforturi proprii pentru a se intoarce de bunavoie si nesilit de nimeni in tara, procedurile de extradare in Dubai durand cativa ani de zile si in interesul anchetei fiind sa fie prezent pentru a-si formula apararile", spunea Lucia Musat.

Walter este suspectat ca a constituit si coordonat un grup infractional organizat, ce actiona in mai multe judete si in Bucuresti, care ar fi desfasurat operatiuni financiare din sfera evaziunii fiscale si a spalarii banilor, prin reducerea artificiala a profitului impozabil si TVA de plata, efectuarea unor decontari fictive de la diferite societati si utilizarea de societati comerciale tip "fantoma". Prejudiciul constatat in acest dosar este de aproximativ 20 de milioane de euro.

Unele dintre firmele implicate in lantul comercial fictiv erau administrate de unul dintre finantatorii echipei de fotbal Petrolul Ploiesti, Nicolae Capra, si de sotia acestuia, Cristina Capra. La sfarsitul lunii mai, 18 persoane, printre care si Nicolae Capra, au fost trimise in judecata de catre procurorii DIICOT Ploiesti in acest dosar.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Florian Walter motovare arestare, #Florian Walter miscorare stomac, #Florian Walter arestat preventiv , #justitie
Comentarii