Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Furtul de tablouri din Olanda: Mama unuia dintre hoti a ars picturile in baie (Video)

Marti, 16 Iulie 2013, ora 12:54
6071 citiri
Furtul de tablouri din Olanda: Mama unuia dintre hoti a ars picturile in baie (Video)

Cele sapte tablouri furate toamna trecuta din muzeul Kunsthal din Rotterdam au fost arse de catre mama unuia dintre hoti in soba din baia casei, se arata in rechizitoriul procurorilor.

"Am facut intai focul in soba din baia mea, dupa care m-am deplasat in cimitir si am dezgropat tablourile. Am bagat sacul in care erau impachetate cele sapte tablouri fara sa-l mai desfac in soba, am pus cateva lemne, papucii, sosonii din cauciuc cu care fusesem incaltata si am asteptat sa arda complet.

A doua zi, eu personal am curatat soba scotand cenusa pe care am pus-o intr-o roaba si am lasat-o in curte", se arata in declaratia Olgai Dogaru, mama lui Radu Dogaru, unul dintre hotii romani care au furat tablourile din Olanda, a caror valoare estimata la 18 milioane de euro nu va fi recuperata niciodata, transmite Romania TV.

Ancheta in cazul furtului de tablouri, finalizata

Luni, DIICOT anunta trimiterea in judecata a sase persoane cercetate in dosarul furtului de tablouri de la Rotterdam, printre care se afla si Olga Dogaru, mama unuia dintre hoti. Radu Dogaru, Eugen Darie, Alexandru Mihai Bitu si Olga Dogaru au fost trimisi in judecata in stare de arest preventiv, in vreme ce Petre Condrat a fost trimis in judecata in stare de libertate, iar Adrian Procop a fost deferit justitiei in lipsa.

Dogaru si Procop sunt acuzati ca, in noaptea de 15 spre 16 octombrie 2012, au intrat prin efractie in muzeul Kunsthal din Rotterdam, cu complicitatea lui Darie, de unde au sustras cele sapte tablouri celebre.

"Tete d'Arlequin" de Pablo Picasso, "La Liseuse en Blanc et Jaune" de Henri Matisse, "Waterloo Bridge" si "Charing Cross Bridge" de Claude Monet, "Femme devant une fenetre ouverte, dite la fiancee" de Paul Gauguin, "Autoportrait" de Meyer de Haan si "Woman with Eyes Closed" de Lucian Freud sunt titlurile picturilor distruse.

Tablourile furate din Olanda: Sase romani trimisi in judecata

Hotii sperau sa gaseasca un om cu bani, cum e Gigi Becali, caruia sa ii vanda tablourile

Alexandru Mihai Bitu este acuzat ca a incercat sa-i ajute pe Dogaru, Darie si Procop sa valorifice tablourile furate, intermediind comercializarea operelor de arta. Petre Condrat a va fi judecat pentru tainure, favorizand astfel valorificarea a doua dintre operele de arta de catre Dogaru si Darie.

Hotii nu si-au dat seama ca tablourile sunt extrem de cunoscute si le-au adus in Romania cu speranta ca se vor putea imbogati. Potrivit rechizitoriului, acestia sperau "ca o sa se gaseasca un om cu bani in Romania care sa le cumpere", cum ar fi Gigi Becali, caruia hotii voiau sa ii faca o oferta.

Olga Dogaru, mama lui Radu Dogaru, este acuzata ca a transportat, a ascuns tablourile in cimitirul din localitatea Carcaliu din Tulcea, dupa care le-a ars de teama ca fiul ei va fi descoperit.

Dosarul a fost trimis de procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism la Judecatoria Sectorului 3 Bucuresti.

BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
#tablouri Rotterdam arse soba, #Dogaru ars tablouri Rotterdam, #tablouri furate romani Olanda , #justitie