Generali si inalti ofiteri din MAI, trimisi in judecata pentru abuz in serviciu si fals intelectual

Vineri, 28 Noiembrie 2014, ora 16:02
16633 citiri
Generali si inalti ofiteri din MAI, trimisi in judecata pentru abuz in serviciu si fals intelectual
Foto: Agenda

Mai multi ofiteri din Ministerul de Interne, printre care si doi generali in rezerva, au fost trimisi in judecata de Parchetul Militar pentru infractiunile de abuz in serviciu si fals intelectual, intr-un dosar deschis in 2010 pentru fraudarea unui concurs la ISU Galati.

Este vorba despre general locotenent (rez.) Vladimir Secara (foto), fost inspector general al ISU din MAI, general de brigada (rez.) Vasile Dospinescu, fost angajat la Inspectoratul General al Jandarmeriei Romane - Directia Comunicatii si Tehnologia Informatiei, colonel Mariana Dumbar, sef al serviciului juridic din Inspectoratul General al Jandarmeriei Romane, colonel (rez.) Florian Cismasu, fost director in acelasi inspectorat general, maior Geniloni Alin Costan, ofiter specialist in cadrul Serviciului Juridic si alti ofiteri, se precizeaza intr-un comunicat remis presei de Ministerul Public.

In rechizitoriul intocmit de procurori se arata ca gen.lt.rez. Vladimir Secara a semnat o nota prin care a solicitat MAI deblocarea si ocuparea unui post de specialist in cadrul ISU Galati, prin derogare de la prevederile legale in vigoare.

Totodata, ceilalti ofiteri inculpati, "in calitate de presedinti sau membri ai comisiilor de examinare constituite la nivelul Inspectoratului General al Jandarmeriei Romane si Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta, pentru desfasurarea examenelor din data de 21 octombrie 2010, la care au participat un numar de patru candidati, nu au verificat existenta tuturor documentelor din dosarele de recrutare, acestea fiind incomplete".

Procurorii militari considera ca prin aceste activitati s-a incalcat "disciplina din minister" si "au fost ocupate, prin frauda, posturi ce presupuneau exercitiul autoritatii publice, de catre persoane ce nu indeplineau cerintele profesionale specifice acestuia".

"Totodata, acestia au semnat mai multe documente in cuprinsul carora care s-a atestat, in mod necorespunzator adevarului, faptul ca respectivii candidati indeplinesc conditiile legale de participare la concurs", se mai arata in comunicat.

Dosarul a fost inaintat pentru solutionare Curtii Militare de Apel Bucuresti.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#general Secara trimis judecata, #fraudare concurs ISU Galati, #ofiteri trimisi judecata ISU , #justitie
Comentarii