Gheorghe Falca scapa de inchisoare: Finul lui Basescu, achitat definitiv

Luni, 17 Iunie 2013, ora 17:10
2793 citiri
Gheorghe Falca scapa de inchisoare: Finul lui Basescu, achitat definitiv
Foto: Facebook/Ghoerghe Falca

Gheorghe Falca, primarul Aradului, a fost achitat definitiv, luni, de acuzatiile de luare de mita si abuz in serviciu care i s-au adus intr-un dosar privind o tranzactie imobiliara facuta de acesta in 2005.

Finul presedintelui Basescu a fost achitat de acuzatiile de coruptie pentru care DNA a cerut ICCJ o pedeapsa cu inchisoarea cu executare atat pentru Falca, cat si pentru ceilalti trei inculpati in dosar.

Falca, despre achitarea sa: Sentinta normala, justitie echilibrata

Gheorghe Falca a comentat decizia de luni a instantei, cand a fost achitat definitiv de acuzatiile de luare de mita si abuz in serviciu, apreciind ca justitia s-a dovedit a fi "echilibrata", iar sentinta a fost una normala.

"Cred ca Justitia s-a dovedit echilibrata si a dat o sentinta normala, in concordanta cu probele si declaratiile din dosar. Multumesc tuturor celor care au fost impreuna cu mine in acesti sase ani si au avut incredere in nevinovatia mea!", a scris Gheorghe Falca, pe contul sau de Facebook.

Ulterior, acesta a adaugat, pe aceeasi cale, ca nu a incetat sa creada intr-o decizie favorabila a instantei in cazul sau.

"Ca om de dreapta, nu am incetat nicio clipa sa am incredere in domnia legii, stiind ca adevarul va iesi in cele din urma la iveala", a completat edilul democrat-liberal.

DNA cere condamnarea primarului PDL din Arad, Gheorghe Falca

In anul 2007, Gheorghe Falca a fost trimis in judecata pentru luare de mita si abuz in serviciu contra intereselor publice, urmat de obtinerea unui avantaj patrimonial, cu consecinte deosebit de grave.

In acelasi dosar au fost judecati si administratorul si directorul unei societati comerciale din Arad, Francisc Demeter si Radu Gavril Vasil, precum si Florica Mioara Popa, sefa Serviciului de administrare patrimoniu din cadrul Primariei Arad.

Demeter si Vasil au fost judecati pentru dare de mita si complicitate la abuz in serviciu, iar Florica Popa a fost acuzata pentru abuz in serviciu contra intereselor publice, urmat de obtinerea unui avantaj patrimonial, cu consecinte deosebit de grave.

Potrivit DNA, Falca ar fi primit de la cei doi reprezentanti ai firmei aradene o casa de peste 200 de metri patrati in centrul orasului, in schimbul careia edilul le-a dat acestora un apartament de 90 de metri patrati, cu peste 100.000 mai ieftin.

Fostul apartament al lui Falca a fost vandut de cei doi la scurt timp. In urma tranzactiei, edilul Aradului a fost acuzat ca ar fi facilitat obtinerea de catre Demeter si Vasil a unui teren apartinand Consiliul Local la un pret subapreciat.

Guvernul modifică plafoanele la energie, „în favoarea cosumatorilor”. Până când se prelungește măsura
Guvernul modifică plafoanele la energie, „în favoarea cosumatorilor”. Până când se prelungește măsura
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că Guvernul le-a promis românilor că menţinem plafonarea preţurilor la energie şi gaze până în primăvara lui 2025 iar astăzi, în...
Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan a declarat joi, 28 martie, că şefa Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, Gabriela Sivache, va fi înlocuită din funcţie, pentru că...
#Gheorghe Falca achitat ICCJ, #Ghoerghe Falca scapat inchisoare, #primar Arad achitat coruptie, #Falca mita abuz serviciu , #justitie