ICCJ i-a lasat in libertate pe cei doi generali acuzati de fapte de coruptie

Miercuri, 15 Decembrie 2010, ora 09:03
1829 citiri

Magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) au respins, marti seara, propunerea procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) de arestare preventiva a doi generali si a altor trei persoane acuzate de fapte de coruptie si au impus fata de acestia masura interdictiei de a parasi localitatea de domiciliu.

Magistratii ICCJ au judecat, marti, cererea de arestare preventiva formulata de DNA fata de general de brigada Ion Marian, loctiitorul sefului Directiei Management Resurse Umane din Ministerul Apararii Nationale, dar si in cazul generalului maior Mihai Chirita, seful Directiei Doctrina si Instructie din cadrul MApN, a locotenentului colonel Dan Costel Craciuneanu, a maiorului Ionut Onel Crinu si a colonelului Vasile Belciug.

DNA cere arestarea a doi generali din conducerea MApN, pentru fapte de coruptie

Acestia sunt acuzati de procurorii anticoruptie de luare si dare de mita, abuz in serviciu, trafic de influenta si asociere in vederea savarsirii de infractiuni.

Cererea procurorilor DNA a fost judecata in sedinta secreta la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Generalii Mihai Chirita si Marian Ion, precum si ceilalti trei ofiteri au promovat ilegal candidati la concursuri pentru admitere in structurile MApN, contra unor sume de bani, folosindu-se de puterea functiilor si gradelor detinute a anuntat DNA, citat de NewsIn.

Procurorii din cadrul DNA - Sectia de combatere a infractiunilor de coruptie savarsite de militari spun ca generalul-maior doctor Mihai Chirita, in calitate de sef al Directiei de Instructie si Doctrine din cadrul Statului Major General al Ministerului Apararii Nationale, este cercetat pentru instigare la infractiunea de fals intelectual, in forma continuata (20 de acte materiale), instigare la infractiunea de uz de fals, in forma continuata (20 de acte materiale), instigare la infractiunea de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial, in forma continuata (20 de acte materiale) si asociere pentru savarsirea de infractiuni.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#generali fapte coruptie DNA, #generali fapte coruptie , #justitie