Inca trei romani acuzati de coruptie in cazul omului de afaceri arestat de FBI. SUA cer extradarea lor

Vineri, 18 Decembrie 2015, ora 11:59
6320 citiri
Inca trei romani acuzati de coruptie in cazul omului de afaceri arestat de FBI. SUA cer extradarea lor
Foto: Facebook/FBI

Trei romani au fost pusi sub acuzare pentru fapte de coruptie in Statele Unite, in dosarul in care omul de afaceri roman Dumitru Martin a fost arestat de FBI pe 1 decembrie.

Dumitru Martin, proprietarul firmei romanesti Polaris M. Holdings si unchi al deputatului PSD Eduard Martin, a fost arestat pentru ca a incercat sa mituiasca un ofiter al Fortelor Aeriene americane (US Air Force).

Om de afaceri roman, arestat de FBI: E acuzat de mituirea unui ofiter al US Air Force

Ceilalti trei romani implicati in dosar sunt acuzati de conspiratie pentru dare de mita si mituirea unui oficial public american. Este vorba despre Anamaria Cruceru, de 48 de ani, Constantin Schiller, in varsta de 62 de ani, si Marcelle Banaga, de 40 de ani, care locuiesc in Romania, scrie Coalitia Romanilor.

Informatiile apar intr-un comunicat al Departamentului american de Justitie publicat joi.

In document se mai arata ca autoritatile din SUA vor incepe procedurile pentru extradarea suspectilor din Romania, pentru a fi deferiti justitiei americane.

Ce risca suspectii

In cazul in care vor fi gasiti vinovati, romanii vor fi condamnati la pana la cinci ani de inchisoare pentru conspiratie la dare de mita si 15 ani de detentie pentru dare de mita, plus o amenda in valoare de 250.000 de dolari, se mentioneaza in comunicatul judecatorilor americani.

Dumitru Martin detine compania romaneasca Polaris M. Holdings (Polaris), care se ocupa de salubrizarea in municipiul Constanta, iar Cruceru, Schiller si Banaga sunt angajati ai acestei societati.

Cei patru sunt acuzati ca, din octombrie 2014 pana in decembrie 2015, au conspirat sa mituiasca un ofiter al Fortelor Aeriene americane sub acoperire, pentru ca firma Polaris sa castige un contract in valoare de zece milioane de dolari la baza Mihail Kogalniceanu. Spaga consta intr-un "comision" de 10% din valoarea contractului.

Concret, Polaris urma sa furnizeze containere de depozitare bazei aeriene Mihail Kogalniceanu din Romania, facand o oferta in acest sens, in iulie 2015, Fortelor Aeriene americane.

Dumitru Martin, arestat pe aeroportul din San Francisco

Dumitru Martin a fost arestat de FBI pe 1 decembrie, pe Aeroportul International din San Francisco, unde ajunsese de la New York. El fusese invitat la o intalnire la San Francisco de catre agenti sub acoperire, care s-au prezentat drept mijlocitori in acest aranjament in vederea darii/luarii de mita.

In prezent, omul de afaceri se afla in custodia autoritatilor americane, in Sacramento, California. Romanul va putea fi lasat liber in schimbul unei cautiuni de 750.000 de dolari, a hotarat saptamana aceasta un judecator federal din Sacramento.

Omul de afaceri roman, arestat de FBI, poate fi eliberat pe cautiune

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#romani coruptie SUA, #romani coruptie FBI, #romani Dumitru Marin FBI , #justitie