Incep lucrarile Conferintei Regionale anticoruptie, la Bucuresti

Joi, 20 Mai 2010, ora 09:57
1138 citiri
Incep lucrarile Conferintei Regionale anticoruptie, la Bucuresti
Foto: Arhiva

Catalin Predoiu, ministrul Justitiei, deschide joi, 20 mai, lucrarile conferintei regionale anticoruptie a statelor din sud - estul Europei, eveniment la care participa diverse personalitati din noua tari Sud Est Europene (SEE): Albania, Bosnia-Hertegovina, Bulgaria, Croatia, Fosta Republica Iugoslava Macedonia, Republica Moldova, Muntenegru, Romania si Serbia.

Conferinta dureaza doua zile si este organizata de Consiliul Cooperarii Regionale (RCC), Initiativa Regionala Anticoruptie (RAI) si Transparency International (TI) Romania, in cooperare cu Ministerul Justitiei si Camera Deputatilor din Romania, precum si cu Ministerul Securitatii din Bosnia si Hertegovina, informeaza juridice.ro.

Potrivit unui comunicat al MJ, "evenimentul va prezenta si dezbate Studiul privind integritatea si rezistenta la coruptie a sistemelor judiciare" din tarile participante si marcheaza 10 ani de existenta a Initiativei Regionale Anticoruptie (RAI).

La Conferinta sunt invitati sa participe si Presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, Ministrul de Justitie al Republicii Moldova, Alexandru Tanase, Secretarul General al Ministerului Apararii din Bosnia-Hertegovina, Bakir Dautbasic, Directorul Executiv al Transparency International Romania, Victor Alistar, Expertul RCC pe Justitie si Afaceri Interne, Virgil Ivan-Cucu, Presedintele RAI, Vesna Ratkovic, precum si Erhard Busek, presedinte al EU-Russia Centre si fost coordonator special al Pactului de Stabilitate in Europa de Sud-Est.

Initiativa Regionala Anticoruptie (RAI) a fost initial constituita in februarie 2000 la Sarajevo ca Initiativa Anticoruptie a Pactului de Stabilitate (SPAI) in scopul redresarii coruptiei, una dintre cele mai dificile probleme in dezvoltarea tarilor Europei de sud-est.

Initiativa se bucura de sustinerea Uniunii Europene si a statelor donatoare interesate de regiune, care s-au angajat sa elaboreze si sa implementeze planuri si legi anti-coruptie, sa contribuie la dezvoltarea unui curent al opiniei publice impotriva fenomenului si sa se implice in retelele regionale care sustin lupta impotriva coruptiei.

Din 9 octombrie 2007, printr-o decizie a tarilor membre, aprobata la cea de-a 11-a Intalnire a Grupului la Podgorica, Initiativa Anticoruptie a Pactului de Stabilitate (SPAI) a devenit Initiativa Anticoruptie Regionala (RAI), in urma transformarii Pactului de Stabilitate pentru Europa de sud-est in Consiliul Regional de Cooperare (RCC)."

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#conferinta anticoruptie Bucuresti, #consiliul cooperarii regionale , #justitie