Cum a pierdut Dan Voiculescu batalia in fata judecatorilor care l-au bagat dupa gratii - motivare

Duminica, 24 Mai 2015, ora 14:01
4698 citiri
Cum a pierdut Dan Voiculescu batalia in fata judecatorilor care l-au bagat dupa gratii - motivare
Foto: Hepta.ro/Arhiva

Inspectorii judiciari nu au refuzat sa solutioneze, ci au respins cererea prin care Dan Voiculescu solicita sa se constate ca membrii completului care l-au condamnat la zece ani de inchisoare au fost repartizati incorect, se arata in motivarea CAB, care a dat castig de cauza Inspectiei Judiciare.

Dan Voiculescu a contestat, in 26 august 2014, la Curtea de Apel Bucuresti, raportul Inspectiei Judiciare (IJ), prin care se stabilea ca judecatorii Camelia Bogdan si Alexandru Mihalcea au fost repartizati corect in completul de solutionare a dosarului de Cercetari Alimentare.

In 9 aprilie, Curtea de Apel Bucuresti a dat castig de cauza Inspectiei Judiciare.

Dan Voiculescu, batalie pierduta in fata judecatorilor care l-au bagat dupa gratii

In motivarea acestei decizii se arata ca "rezolutia de clasare a sesizarii (...) nu poate fi asimilata, astfel cum a sustinut aparatorul reclamantului in cuvantul pe fond, refuzului nejustificat de a solutiona o cerere, definit la art.2 lit.i) din Legea nr.554/2004 drept 'exprimarea explicita, cu exces de putere, a vointei de nu rezolva cererea unei persoane', intrucat inspectorul judiciar are si posibilitatea de a respinge sesizarea, temeinicia acestei solutii fiind supusa verificarii ierarhice si, ulterior, cenzurii instantei de judecata".

Hotararea Curtii de Apel Bucuresti nu este definitiva.

Inspectia Judiciara din Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a stabilit, in urma verificarilor, ca dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetari Alimentre (ICA), in care Dan Voiculescu a fost condamnat la 10 ani de inchisoare, a fost repartizat in mod legal completului format din judecatorii Camelia Bogdan si Alexandru Mihalcea.

Avocatii lui Dan Voiculescu au reclamat faptul ca repartizarea dosarului la acest complet de judecata nu a fost facuta in mod corect. Mai mult, Dan Voiculescu a reclamat la CSM de mai multe ori acest aspect, motiv pentru care Consiliul Superior al Magistraturii a sesizat Inspectia Judiciara sa verifice mai multe aspecte referitoare la desfasurarea procesului privind privatizarea Institutului de Cercetari Alimentare, inclusiv cel referitor la o eventuala repartizare nelegala a dosarului.

"In urma verificarilor efectuate, prin rezolutia din 11 august 2014, Inspectia Judiciara a constatat legalitatea indeplinirii procedurii de repartizare a dosarului, avand in vedere aplicarea dispozitiilor art. 22 alin.2 din Regulamentul de ordine interioara al instantelor si Hotararea nr. 187din 26.06.2014 a Colegiului de conducere al Curtii de Apel Bucuresti. Astfel, s-a constatat ca este de competenta colegiului de conducere al instantei sa aprobe, in mod exceptional, schimbarea membrilor completelor de judecata, in cazurile in care, din motive obiective se impune acest demers", potrivit CSM.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Nicușor Dan, prima reacție după ce PSD și PNL au renunțat la candidatura lui Cîrstoiu. „Decizie grea pentru mafia imobiliară”
Nicușor Dan, prima reacție după ce PSD și PNL au renunțat la candidatura lui Cîrstoiu. „Decizie grea pentru mafia imobiliară”
Primarul Capitalei Nicuşor Dan a reacţionat marți, 23 aprilie, printr-o postare ironică, după ce coaliţia PSD-PNL a renunţat la candidatura lui Cătălin Cîrstoiu pentru Primăria...
AUR și partidul lui Șoșoacă, în scădere, în intenția de vot la alegerile europarlamentare. Cum arată topul, cu mai puțin de două luni înainte de alegeri SONDAJ
AUR și partidul lui Șoșoacă, în scădere, în intenția de vot la alegerile europarlamentare. Cum arată topul, cu mai puțin de două luni înainte de alegeri SONDAJ
Alianţa PSD-PNL este creditată că 46,6% din intenţiile de vot la alegerile europarlamentare, AUR cu 16,7%, iar Alianţa Dreapta Unită cu 13,8%, conform unui sondaj realizat de INSCOP în luna...
#motivare decizie Voiculescu, #Voiculescu Institut Cercetari Alimentare decizie , #justitie