Ioan Niculae cere eliberarea conditionata. Cate lucrari stiintifice a scris si ce a spus procurorul DNA

Joi, 20 August 2015, ora 22:33
4908 citiri
Ioan Niculae cere eliberarea conditionata. Cate lucrari stiintifice a scris si ce a spus procurorul DNA
Foto: captura ProTV

Procurorul DNA a cerut joi in instanta sa se faca o adresa catre comisia de specialitate din cadrul Penitenciarului Gaesti, in care aceasta sa explice cum s-au calculat termenele privind eliberarea conditionata si sa dea detalii despre cartile scrise in inchisoare de Niculae.

Potrivit unor surse judiciare, cererea de eliberare conditionata a fost formulata dupa ce Ioan Niculae a scris doua carti, fiind deja analizata de comisia de specialitate din cadrul Penitenciarul Gaesti, unde omul de afaceri isi executa pedeapsa.

Mita la PSD: Bunea Stancu si Ioan Niculae, condamnati la inchisoare cu executare (Video)

Conform ProTV, Ioan Niculae ar fi sustinut in sala de judecata ca in cele 4 luni petrecute in spatele gratiilor a scris nu mai putin de 4 "lucrari stiintifice", cu titlurile:

  • "Tehnologii moderne de producere si utilizare a alcoolului metilic"
  • "Orientari moderne in productia vegetala"
  • "Valorificarea energetica a biomasei"
  • "Biodieselul - motorina ecologica"

Procesul va continua saptamana viitoare.

Aberatia zilei: Inteleptul Fenechiu

Omul de afaceri Ioan Niculae a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Bucuresti, pe 2 aprilie 2015, la doi ani si sase luni inchisoare cu executare, iar fostul presedinte al Consiliului Judetean Braila, Gheorghe Bunea Stancu, a primit trei ani inchisoare cu executare, in dosarul "Mita la PSD".

Procurorii anticoruptie i-au trimis in judecata pe 11 ianuarie 2012 pe Gheorghe Bunea Stancu si omul de afaceri Ioan Niculae, in dosarul privind finantarea campaniei electorale a candidatului PSD la alegerile prezidentiale din 2009, Mircea Geoana.

Bunea Stancu, care era si presedinte al Organizatiei Judetene Braila a PSD, a fost acuzat de folosirea influentei si autoritatii ce rezulta din functia de conducere intr-un partid pentru a obtine pentru altul bani sau foloase necuvenite, iar Ioan Niculae, actionar principal al grupului Interagro SA, a fost acuzat de complicitate la fals in inscrisuri sub semnatura privata.

Aflati in inchisoare, Ioan Niculae si Bunea Stancu sunt urmariti penal intr-un nou dosar

In acelasi dosar au fost deferiti justitiei Gheorghe Teodorescu, actionar al SC Insomar SRL, si Viorel Barac, director al SC Interagro SA, ambii pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata.

Potrivit DNA, in cursul anului 2009, Gheorghe Bunea Stancu si-a folosit influenta si autoritatea rezultate din functia de presedinte al Organizatiei Judetene Braila a PSD pentru a obtine, cu incalcarea dispozitiilor legale ce privesc finantarea partidelor politice, suma de 1.000.000 euro de la Ioan Niculae, bani ce urmau sa fie folositi in campania electorala prezidentiala desfasurata la sfarsitul anului 2009 pentru sustinerea candidatului PSD Mircea Geoana.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Ioan Niculae eliberare conditionata, #Ioan Niculae lucrari stiintifice , #justitie