Ziare.com

Irina Jianu, condamnata in dosarele lui Nastase, ar putea fi eliberata

Vineri, 07 Noiembrie 2014, ora 12:52

   

Irina Jianu, condamnata in dosarele lui Nastase, ar putea fi eliberata
Judecatoria Bacau a admis cererea de eliberare conditionata din inchisoare a Irinei Jianu, fosta sefa a Inspectoratului de Stat in Constructii (ISC) in perioada Guvernului Adrian Nastase, condamnata in dosarele "Zambaccian" si "Trofeul calitatii".

"Admite propunerea facuta de Comisia pentru individualizarea regimului de executare a pedepselor privative de libertate in ceea ce priveste acordarea liberarilor conditionate privind pe condamnatul Jianu Irina Paula, detinut in executarea pedepsei de 6 ani si 9 luni inchisoare, aplicata prin s.p. 384/2014 pronuntata de catre Tribunalul Bacau. Dispune liberarea conditionata a condamnatului, de sub puterea mandatului de executare a pedepsei nr. 453/2014, emis de catre Tribunalul Bacau", se arata in sentinta magistratilor.

Decizia nu este definitiva, iar procurorii pot face contestatie.

Irina Jianu, condamnata in "Trofeul Calitatii", a intrat in greva foamei in inchisoare

Irina Jianu a fost condamnata la patru ani de detentie in dosarul "Zambaccian", fiind acuzata de dare de mita si fals, si la sase ani in dosarul "Trofeul Calitatii" pentru abuz in serviciu, spalare de bani, si fals in inscrisuri.

La pedeapsa de sase ani Curtea de Apel Bacau a adaugat, in octombrie 2014, noua luni de inchisoare.

Jianu mai este judecata la Inalta Curte de Casatie si Justitie in dosarul lui Miron Mitrea, in care a primit o condamnare de cinci luni inchisoare, dar aceasta sentinta nu este definitiva.

Irina Jianu se afla incarcerata din iunie 2012 si poate beneficia de eliberare conditionata dupa executarea unei treimi din pedeapsa, avand peste 60 de ani.

Sursa: AGERPRES

Articol citit de 924 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor