Ziare.com

Judecatoare trimise in judecata in dosarul lui Dinel Staicu

Joi, 17 Aprilie 2014, ora 17:21

   

Judecatoare trimise in judecata in dosarul lui Dinel Staicu
Cele trei judecatoare de la Curtea de Apel Bucuresti care l-au scapat de Dinel Staicu de inchisoare au fost trimise in judecata, in stare de libertate, pentru comiterea infractiunilor de abuz in serviciu, favorizarea faptuitorului si fals intelectual.

Procurorii spun ca, la data de 22 februarie 2012, Liliana Badescu, Veronica Carstoiu si Dumitrita Piciarca, au falsificat, cu prilejul redactarii, decizia penala nr. 381/22.02.2012, pronuntata in dosarul nr. 9972/2/2011, se arata in comunicatul DNA care prezinta starea de fapt detaliata in rechizitoriu.

Decizia viza admiterea contestatiei in anulare depuse de Dinel Nutu (fost Staicu) fata de o hotarare prin care, anterior, un alt complet al aceleiasi instante il condamnase definitiv la pedeapsa inchisorii pe o durata de 7 ani.

Procurorii le acuza pe cele trei, printre altele, ca "si-au indeplinit in mod defectuos atributiile de serviciu, prin aceea ca au desfiintat, in mod ilegal, trei hotarari judecatoresti si ca au anulat mandatul de executare a pedepsei de 7 ani inchisoare emis pe numele lui Nutu (Staicu) Dinel".

In acest mod, el a fost exonerat de executarea unei pedepse privative de libertate si de plata despagubirilor civile in cuantum de 18.839.684, 5 lei catre Banca Internationala a Religiilor S.A., prin lichidator judiciar.

Procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurator, pana la concurenta sumei de 18.839.684,5 lei, asupra unor bunuri si conturi bancare apartinand celor trei inculpate.

Dosarul se judeca la Curtea de Apel Bucuresti.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 763 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor