Judecatoarea acuzata ca a luat spaga 50.000 de euro, arestata la domiciliu. A fost implicata si in achitarea lui Bradisteanu, inculpat pentru o mita de 4,5 milioane de euro

Joi, 17 Mai 2018, ora 19:54
4159 citiri
Judecatoarea acuzata ca a luat spaga 50.000 de euro, arestata la domiciliu. A fost implicata si in achitarea lui Bradisteanu, inculpat pentru o mita de 4,5 milioane de euro
Foto: Arhiva Ziare.com

Magistratii Curtii de Apel Bucuresti au decis, joi, ca judecatoarea Elena Burlan-Puscas de la Tribunalul Bucuresti, acuzata ca a primit mita 50.000 de euro, sa fie plasata in arest la domiciliu. Decizia instantei nu este definitiva.

Magistratii Curtii de Apel Bucuresti au respins, joi, cererea procurorilor DNA de arestare preventiva a judecatoarei Elena Burlan-Puscas de la Tribunalul Bucuresti care ar fi luat 50.000 de euro de la patru persoane inculpate pentru infractiuni cu violenta, pentru a pronunta pedepse cu suspendarea executarii.

Curtea de Apel Bucuresti a decis ca judecatoarea poate fi cercetata in arest la domiciliu. Decizia nu este insa definitiva. Elena Burlan-Puscas a declarat jurnalistilor ca nu este vinovata si ca a fost tot timpul "un judecator corect".

"Daca un denunt al unui condamnat care vrea sa-si usureze situatia poate sa ingroape cariera unui judecator, atunci asta este tara in care traim si ne meritam soarta", a spus Elena Burlan-Puscas.

DNA a anuntat, joi, ca procurorii au dispus inceperea urmarii penale pentru luare de mita impotriva judecatoarei Elena Burlan-Puscas de la Tribunalul Bucuresti si au inaintat Curtii de Apel Bucuresti referatul cu propunere de arestare preventiva a magistratului.

Cu o zi in urma, Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii a avizat favorabil propunerea DNA, de arestare a judecatoarei. Acest dosar a fost inregistrat la DNA in anul 2016, iar procurorii spun ca, in perioada 2009-2010, in contextul judecarii unui dosar penal privind infractiuni cu violenta, judecatoarea Elena Burlan-Puscas a primit suma totala de 50.000 euro de la patru dintre inculpati, dintre care doi cercetati pentru tentativa de omor calificat.

Potrivit DNA, banii au fost primiti de magistrat pentru a dispune fata de cei doi inculpati cercetati pentru tentativa de omor calificat inlocuirea masurii arestarii cu masura obligarii de a nu parasi localitatea de domiciliu, lucru care s-a si intamplat in perioada 01 octombrie 2009 - 26 ianuarie 2010. De fiecare data, aceste solutii au fost desfiintate de instanta superioara de control judiciar.

In acelasi context, pentru aceeasi suma de bani, printr-o sentinta din luna februarie 2010, judecatoarea Burlan-Puscas a pronuntat pedepse cu suspendarea executarii fata de toti inculpatii din dosarul respectiv. In faza de apel, in luna decembrie 2010, aceasta sentinta a fost desfiintata in parte, Curtea de Apel Bucuresti pronuntand pedepse cu executare fata de autorii infractiunii de tentativa de omor calificat, aceste pedepse fiind de opt ani, respectiv sapte ani si jumatate.

Numele judecatoarei Elena Burlan-Puscas a fost legat de mai multe dosare cunoscute, printre care cel in care a fost achitat medicul Serban Bradisteanu, acuzat de abuz in serviciu si primirea de foloase necuvenite, dupa ce ar fi primit mita patru milioane si jumatate de euro in legatura cu o licitatie pentru echiparea spitalelor penitenciar.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#judecatoare acuzata spaga, #judecatoare Bradisteanu , #justitie