Judecatoarea acuzata ca a primit mita de la Dinel Staicu, pusa sub acuzare: Care era circuitul mitei

Miercuri, 20 Noiembrie 2013, ora 20:35
2401 citiri
Judecatoarea acuzata ca a primit mita de la Dinel Staicu, pusa sub acuzare: Care era circuitul mitei
Foto: Enational

Fosta judecatoare Veronica Cirstoiu si fiul acesteia, acuzati ca ar fi luat mita de un milion de euro, au fost trimisi in judecata de procurorii DNA pentru mai multe infractiuni de coruptie.

Veronica Cirstoiu si fiul acesteia, Florin Cergan, se afla in arest preventiv inca din luna august a acestui an. Judecatoarea este acuzata de luare de mita, trafic de influenta, complicitate la trafic de influenta, instigare la spalare de bani, inselaciune si fals.

Fiul judecatoarei a fost trimis in judecata pentru complicitate la trafic de influenta, se arata intr-un comunicat al DNA.

CSM a incuviintat arestarea judecatoarei care a primit mita 1 milion de euro - De la cine erau banii

Totodata, procurorii au dispus si instituirea sechestrului asiguratoriu pe bunurile judecatoarei spagare si a fiului acesteia.

In acelasi dosar au mai fost trimisi in judecata, tot in stare de arest preventiv, si Lucian Bagia, un avocat din Sibiu, omul de afaceri Dinel Staicu, precum si economista Carmen Ioana Popescu.

Acestia din urma sunt acuzati de infractiuni precum trafic de influenta, fals in inscrisuri, dare de mita si cumparare de influenta.

Judecatoarea Cirstoiu, care a primit mita un milion de euro, retinuta pentru 24 de ore

Alte patru persoane au fost trimise in judecata in acelasi dosar, dar in stare de libertate. Este vorba despre Marian Staicu, fratele lui Dinel Staicu, un avocat din Bucuresti si doua femei, Adriana Dascalu si Marilena Cucianu.

Cei patru sunt acuzati de infractiuni precum cumparare de influenta, instigare la fals, complicitate la dare de mita, trafic de influenta, complicitate la inselaciune sau complicitate la inselaciune si fals.

Care era circuitul mitei

Judecatoarea Veronica Cirstoiu ar fi primit, prin avocata Adriana Dascalu, circa 630.000 de euro de la Dinel Staicu, pentru a formula, impreuna cu ceilalti trei magistrati din completul de judecata, o solutie favorabila in dosarul fraudarii Bancii Internationale a Religiilor (BIR), in care afaceristul fusese condamnat la 7 ani de inchisoare.

Mita ar fi fost intermediata de catre fratele lui Dinel Staicu si de economista Carmen Ioana Popescu, pusa sub acuzare in dosar pentru multiple infractiuni de coruptie.

Judecatoarea Veronica Cirstoiu si fiul acesteia, in arest preventiv pentru 29 de zile (Video)

Pentru a da o decizie favorabila in dosar, avocata a cerut initial 2,5 milioane de euro pentru a-i transmite mai departe magistratilor care urmau sa dea o sentinta favorabila in cazul lui Dinel Staicu. Spaga a fost ulterior renegociata si micsorata, iar mita a fost acordata in mai multe transe.

Mai mult, judecatoarea spagara pretindea ca nu are locuinta si, cu ajutorul unor documente false, a beneficiat decontarea chiriei de catre Curtea de Apel Bucuresti, producand statului o paguba de peste 140.000 de euro. In tot acest timp, banii primiti ca spaga au fost investiti in bunuri cumparate pe numele rudelor, cum ar fi un apartament de peste jumatate de milion de euro in Bucuresti, luat pe numele surorii judecatoarei corupte.

I.S.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#judecatoare Cirstoiu pusa acuzare, #Veronica Cirstoiu mita Dinel Staicu , #justitie