Judecatorul Mustata urmarea mandatele de interceptare. Kovesi: Este o problema in noile Coduri

Luni, 02 Iunie 2014, ora 12:42
3275 citiri
Judecatorul Mustata urmarea mandatele de interceptare. Kovesi: Este o problema in noile Coduri
Foto: Arhiva

Noile Coduri permit divulgarea mandatelor de interceptare, deoarece toata lumea are acces la registru, spre deosebire de Codul vechi, care permitea ca solicitarile de emitere a mandatelor sa se faca doar la presedintele de instanta sau la anumiti judecatori, a declarat seful DNA, Laura Codruta Kovesi.

"Exista o problema atunci cand avem cauze cu magistrati. Daca vrem sa-i ascultam telefonul trebuie sa obtinem mandat de la colegii lui", a spus Kovesi duminica seara, intr-o emisiune la B1 TV, citata de Evenimentul Zilei.

Procurorul sef al DNA a mai declarat ca au fost facute mai multe propuneri in acest sens de modificare a Codului de Procedura Penala, fiind asteptat raspunsul Parlamentului.

Unul dintre beneficiarii noului Cod este judecatorul Stan Mustata, arestat preventiv pentru fapte de courptie si organizarea unei retele care racola clienti cu dosare in justitie carora le promitea sentinte favorabile in schimbul unor sume de bani.

De ce a fost arestat judecatorul Mustata - motivarea instantei

DNA: Stan Mustata, pregatit sa dea o solutie favorabila in dosarul lui Dan Voiculescu (Video)

Grefiera arestata in acest dosar, Mariana Curea, il asigura pe judecator ca nu exista niciun pericol sa fie interceptati pentru ca ea verifica zilnic daca exista mandate pe numele lui.

"Totodata, retinem si preocuparea permanenta a inculpatei Curea Mariana, de a asigura 'protectia' grupului, impotriva unor eventuale masuri de supraveghere tehnica. Astfel, in ziua de 02 aprilie 2014 Curea Mariana le-a explicat inculpatilor Mustata Stan si Boraciu Ion ca instanta competenta sa dispuna astfel de masuri fata de judecatorul Mustata Stan era chiar Curtea de Apel Bucuresti ('Inainte, Parchetul facea asta prin Ordonanta procurorului. Acum trebuie sa ceara incuviintare la Instanta, prin Incheiere', 'La noi!', 'Pai, la noi! Voi sunteti de competenta tot a noastra. Inainte era competenta la Inalta si de cand s-a...'), sens in care nu exista nici un pericol, intrucat verifica personal in evidentele Curtii de Apel Bucuresti existenta unor astfel de mandate: 'Nu s-a dat o... [neinteligibil]... nimic pe dosar, c-o verific eu in fiecare zi, ECRIS-ul, si la noi si la intaia'", se arata in rechizitoriul DNA.

Mai mult, in dosar exista interceptari in care judecatorul Stan Mustata povestea cu cata lejeritate aproba mandatele de interceptare.

In ciuda acestor demersuri si masurilor de precautie luate, judecatorul Stan Mustata a fost interceptat in timp ce punea la cale diverse ilegalitati. De teama ca ar putea fi ascultat, acesta discuta cu complicii sai la baie si tragea deseori apa la toaleta.

DNA: Cum negociau spaga oamenii judecatorului Mustata: Trageau des apa la WC, de frica SRI

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Candidatul periculos pentru Ciolacu în cazul retragerii lui Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei: ”Va fi un șoc pentru PSD”
Candidatul periculos pentru Ciolacu în cazul retragerii lui Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei: ”Va fi un șoc pentru PSD”
Situația candidatului Cătălin Cîrstoiu se complică pe zi ce trece, iar PSD și PNL par că s-au spălat pe mâini în ceea ce îl privește. Recent, Marcel Ciolacu a declarat că medicul...
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
#Mustata mandate interceptare, #Kovesi mandate interceptare noul Cod , #justitie