Ziare.com

Livia Stanciu, propusa de CSM pentru un nou mandat la sefia ICCJ

Luni, 09 Septembrie 2013, ora 18:47

   

Livia Stanciu, propusa de CSM pentru un nou mandat la sefia ICCJ
Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a propus, luni, presedintelui Romaniei, reinvestirea Liviei Stanciu la conducerea Inaltei Curti de Casatie si Justitie, dupa ce aceasta a fost intervievata de Sectia pentru judecatori a CSM.

Magistratul - care si-a depus candidatura pentru un nou mandat la conducerea ICCJ, fiind si singurul candidat - si-a prezentat proiectul de management in fata Sectiei pentru judecatori.

Livia Stanciu isi propune continuarea demersurilor de asigurare a unui nou sediu al instantei supreme si a masurilor organizatorice pentru accelerarea solutionarii cauzelor de coruptie la nivel inalt.

Judecatoarea Livia Stanciu, intervievata pentru un nou mandat la sefia ICCJ

Judecatoarea a mentionat, in proiectul de management, ca printre obiectivele sale se numara reorganizarea instantei supreme, in scopul punerii in aplicare a noului Cod de procedura penala, suplimentarea numarului maxim de posturi in scopul punerii in aplicare a noului Cod de procedura penala, implicarea activa in dezbaterile privitoare la revizuirea Constitutiei si promovarea proiectului legii proprii a instantei supreme.

Livia Stanciu a mai precizat ca, pentru un nou mandat, isi doreste continuarea masurilor organizatorice luate in scopul accelerarii solutionarii cauzelor de coruptie la nivel inalt, atat in cadrul Sectiei penale a instantei supreme, cat si in cadrul completelor de cinci judecatori, cat si luarea de noi masuri in acest sens, in contextul punerii in aplicare a noului Cod penal si a noului Cod de procedura penala.

Cod rosu in Justitie - Inalta Curte in pericol!

Astfel, ea a mentionat ca, referitor la cauzele de coruptie la nivel inalt, in care Directia Nationala Anticoruptie a emis rechizitorii, ca rezultat al masurilor organizatorice luate, in perioada septembrie 2011 - iunie 2012 au fost stabilite 355 termene in dosarele judecate in prima instanta de Sectia penala, iar in perioada septembrie 2012- iulie 2013,121 termene in cauze judecate in prima instanta de Sectia penala si 84 termene judecate in recurs de completele de cinci judecatori.

Totodata, presedinta ICCJ prezinta in proiect o statistica a dosarelor de coruptie la nivel inalt solutionate de Sectia penala in prima instanta, dupa cum urmeaza: in 2010 - doua cauze, 2011 - 15 cauze, 2012 - 20 cauze, 2013 (pana la 1 august) - sase cauze.

In privinta hotararilor definitive, bilantul acestora este: completul de noua judecatori, patru hotarari definitive in 2011, completul de cinci judecatori - cinci hotarari in 2011, 12 in 2012 si 11 in 2013, pana la 1 august.

Tot in proiectul de management, presedintele instantei supreme arata ca a asigurat, pe durata mandatului, organizarea activitatii completelor de cinci judecatori si a prezidat un complet de cinci judecatori in materie penala, care a solutionat, in perioada 2011- 2013 (pana la 1 august), 14 cauze de coruptie la nivel inalt.

In documentul citat, Livia Stanciu a aratat si ca, in scopul promovarii unificarii jurisprudentei privind individualizarea judiciara a pedepselor, isi propune elaborarea de ghiduri privind individualizarea pedepselor referitoare la alte categorii de infractiuni.

Livia Stanciu a fost numita in functia de presedinte al ICCJ la 17 septembrie 2010, pentru un mandat de trei ani.

Potrivit CV-ului postat pe site-ul instantei supreme, Stanciu si-a inceput cariera de magistrat in 1980 ca procuror la Parchetul de pe langa Judecatoria Galati, unde a activat pana in 1994.

In perioada 1994- 2004, a fost judecator la Tribunalul Galati si la Curtea de Apel Galati, iar din 2004, la Sectia Penala a ICCJ. Din 2007 pana in 2008, a condus cu delegatie Sectia Penala a ICCJ.

Livia Stanciu a prezidat completul de judecata care a decis cercetarea in libertate a doi sefi de servicii secrete si a decis condamnarea primarului PDL de Ramnicu Valcea Mircia Gutau.

De asemenea, Stanciu a condus completul de cinci judecatori care a decis condamnarea definitiva a lui Adrian Nastase la doi ani de inchisoare cu executare. Tot, presedintele ICCJ a prezidat si completul care l-a condamnat la sapte ani de inchisoare a fostului senator PSD, Catalin Voicu.

Sursa: MEDIAFAX

Articol citit de 1567 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
11 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Pa ce sa zic....

...cred ca atit timp cit condamna dusmanii basescului este OK. Nu stim in final cine il va condamna pe basescu.

 

Sint si eu pt d-na judecatoare!!!

Sint si eu pt d-na judecatoare!!!Atentie Excrocilor indiferent din ce parte al politicii sinteti cu d-na judecatoare nu-i de jucat!!!musiu nastase si Voiculeescule..Frunza Uscata ETC..ETC..pazea !!!

ICCJ a functionat foarte bine in ultimii ani.

Iar meritul ii revine in mare masura d-nei Stanciu. Sper ca sa fie reconfirmata pe functie, pentru ca avem nevoie de o justitie curata.

Jale mare in PC si PNL !

Nu va ajung lacrimile ?
Vreti sa plangem si noi ?

Putem plange de bucurie ca d.na Livia Stanciu va gira in continuare ICCJ-ul

Felicitari! Si... inca o tura pentru Bombo!

Viiineee!

Livia Stanciu, propusa de CSM pentru un nou mandat la sefia ICCJ .

Mare gresala sa propui un om aservit Cotroceniului.

 
 

Dovedeste!

Si apoi vorbeste!
Si nu mai prelua lozincile VIP-urilor borfashe.

La prietene, nu te supara!

Bombo e obisnuit cu parnaia. O sa-i "iesplice" si lu' Tonta cum vine treaba si sa vezi ce bine va fi.

Ioane ! Visai sa serveasca trustul INTACT si Antena 3 ?

Basescu nu are procese, nu-l poate servi.
Vezi tu de romanul liberal Szilagy si de alt roman Vozganian.
Ce nevoie ar ri avut astia de o,,proptea,, la ICCj cat si Voiculescu.

 

felicitari doamna!

pentru tot ce a-ti facut pana acum...sper sa continuati...

 


Vezi comentarii inadecvate
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor