Locic, lasat liber pentru ca a respectat conditiile eliberarii in dosarul Voicu

Miercuri, 19 Decembrie 2012, ora 18:45
2269 citiri
Locic, lasat liber pentru ca a respectat conditiile eliberarii in dosarul Voicu

Omul de afaceri Marius Locic a fost lasat liber de catre judecatorul Curtii de Apel Bucuresti (CAB), in dosarul fraudelor bancare, pentru ca a respectat, timp de trei ani, toate conditiile impuse la momentul eliberarii sale sub control in dosarul de coruptie al senatorului Catalin Voicu.

CAB a dat publicitatii, miercuri, motivarea deciziei prin care a dispus arestarea a 11 persoane, printre care doi directori din BRD, si lasarea in libertate a lui Marius Locic, Ioan Crestin si a altor sapte persoane.

"Lipsa pericolului pentru ordinea publica este evidentiata si de faptul ca, asa cum rezulta din inscrisurile depuse la dosar, acesta (Locic - n.r.) a respectat o perioada lunga de timp (de circa trei ani) restrictiile impuse prin luarea masurii preventive a obligarii de a nu parasi tara, in cauza aflata pe rolul Inaltei Curti de Casatie si Justitie", se arata in documentul citat.

Judecatorul Luciana Mera mai noteaza, in motivare, ca "in ce-l priveste pe Marius Locic, acesta este cercetat in legatura cu comiterea unei singure fapte".

"Inculpatul este condamnat la pedeapsa inchisorii cu executare in regim de detentie printr-o sentinta nedefinitiva a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, insa, raportat la faptele pentru care este cercetat in prezenta cauza, nu se poate retine existenta unor antecedente penale", mai noteaza magistratul CAB.

Judecatorul arata ca, din punct de vedere al datelor personale, Locic este casatorit si are doi copii minori.

"Luarea unei asemenea masuri si in cauza de fata nu poate fi considerata ca nelegala, din moment ce legea nu interzice expres acest lucru, si nici ca lipsita de oportunitate, avand in vedere stadiul procesual diferit al prezentei cauzei fata de cea aflata pe rolul Inaltei Curti si posibilitatea incetarii sau revocarii acelei masuri", mai noteaza judecatorul Mera, in ceea ce-l priveste pe omul de afaceri.

In dosarul fraudelor bancare de 85 de milioane de euro, au fost arestate sambata si duminica, la propunerea procurorilor Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT), 11 persoane, respectiv Adrian Martis si Andrei Nanu, ambii directori la BRD, Andrei Suditu, Claudia Maria Peter (persoana care se afla in cercul foarte apropiat de relatii al lui Vasile Crestin si care executa intocmai dispozitiile date de catre cei doi directori din BRD), Daniel Sandu, Diana Mihaela Gireada (evaluator), Sava Tipa, Ioan Repede, Alexandru Ploscaru, Bogdan Florin Dinu si Livia Bobu.

Pentru alte noua persoane, printre care Ioan Crestin si Marius Locic, CAB a dispus interdictie de a parasi tara pe perioada cercetarilor.

Luni, CAB a decis emiterea unor mandate de arestare in lipsa pentru Vasile Crestin, Constantin Irinel Militaru si Mihaita Catalin Rusitoru, numarul arestarilor ajungand astfel la 14.

In cazul altor 21 de persoane, au fost emise, de asemenea, ordonante de obligare de a nu parasi tara timp de 30 de zile.

In acest dosar, anchetatorii au facut, in 13 decembrie, 48 de perchezitii in Bucuresti si trei judete, fiind vizata o grupare coordonata de persoane influente din mediul de afaceri din Capitala care ar fi luat ilegal credite de la doua banci pentru 35 de firme cu sprijinul a sapte directori ai bancilor, prejudiciul fiind de 85 milioane de euro.

"Sub coordonarea unor persoane influente din mediul de afaceri din municipiul Bucuresti, invinuitii au realizat beneficii financiare substantiale prin savarsirea de fraude bancare, respectiv prin obtinerea in mod ilegal de credite de la doua unitati bancare, pentru un numar de 35 de societati comerciale controlate de catre membrii grupului infractional organizat", s-a aratat intr-un comunicat de presa al DIICOT.

Procurorii sustin ca membrii grupului infractional ar fi fost sprijiniti de sapte directori generali sau directori comerciali ai unitatilor bancare, acuzati ca ar fi coordonat procedurile de selectie a firmelor, ar fi dat avize pentru risc si ar fi aprobat creditele desi documentatiile firmelor nu intruneau cerintele legale. Totodata, gruparea ar fi fost sprijinita si de sase functionari de la unitatile bancare, in cursul gestionarii dosarelor de creditare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Marius Locic respectare conditii judecatori, #motivare decizie Marius Locic, #fraude bancare Crestin Locic , #justitie