Lucian Duta: Maine, Ponta o sa spuna ca nu poate guverna din cauza mea

Duminica, 14 Iulie 2013, ora 14:58
2687 citiri
Lucian Duta: Maine, Ponta o sa spuna ca nu poate guverna din cauza mea
Foto: Ghimpele

Fostul director al CNAS, Lucian Duta (PDL), acuzat intr-un raport al Corpului de Control al premierului ca a gestionat in mod ilicit contractul de producere si distribuire a cardurilor de sanatate, sustine ca Victor Ponta este cel care care "ar trebui sa se autodenunte la DNA pentru dezastrul din CNAS".

Duminica dimineata, Corpul de Control al premierului a informat ca va sesiza DNA, publicand un raport in care il acuza pe Duta ca ar fi prejudiciat statul cu peste 1 milion de euro, prin intarzierea cu sapte luni a eliberarii cardurilor de sanatate. In replica, intr-un comunicat remis de Lucian Duta Ziare.com, acesta sustine ca "premierul blocheaza sistemele antifrauda" proiectate si aplicate de dansul la CNAS.

"De un an si doua luni nu mai conduc CNAS. CNAS a fost condusa de finul lui Victor Ponta, Doru Badescu, timp de un an si o luna, si de protejatul lui Ponta si Antonescu, Cristian Busoi, de o luna. Cardul de sanatate, proiectul meu, reprezinta elementul central antifrauda din sistemul de sanatate. Prin aplicarea lui s-ar economisi 400 de milioane de euro pe an, bani care s-ar fi dus direct catre pacienti.

Cardul a fost blocat. De cine? De Victor Ponta, prin finul lui, fostul sef al CNAS. Victor Ponta a blocat sistemul antifrauda. Lui Victor Ponta nu-i pasa de pacienti, ii pasa de clientii politici", sustine Lucian Duta.

Lucian Duta, fostul sef al CNAS, reclamat de Guvern la DNA

Mai mult, acesta sustine ca CNAS nu a semnat sub conducerea sa niciun contract cu Posta Romana sau cu Imprimeria Nationala.

"Cu Posta Romana, CNAS condusa de mine nu a facut nici un contract, nu a facut nici o plata. Cu Imprimeria Nationala, CNAS condusa de mine nu a facut nici un contract, nu a facut nici o plata. Mai mult, Imprimeria asteapta de un an si doua luni sa i se dea comanda, de la protejatul lui Victor Ponta, de producere a cardului de sanatate", arata acesta, acuzandu-l pe Ponta ca ii protejeaza pe ministrii "penali" si ca scandalul Fenechiu "i-a marit premierului starea de nervozitate si l-a facut sa recidiveze in minciuna prosteasca".

"Maine, Victor Ponta o sa spuna ca nu poate guverna in niciun domeniu, de la sport pana la agricultura, tot din cauza mea", a mai precizat fostul director al CNAS.

In raportul Corpului de Control al Guvernului se arata ca introducerea cardului, aprobata prin memorandumul semnat de premierul Emil Boc in 2010, la initiativa ministrului Sanatatii de la acea vreme, Attila Cseke, si seful CNAS, Lucian Duta. Producerea cardurilor trebuia sa inceapa in ianuarie 2011, si sa fie produse in jur de un milion de carduri lunar, astfel incat toti cei 18,5 milioane de asigurati medical sa fie acoperiti in 18-19 luni.

Corpul de Control il acuza pe Duta ca nu a demarat negocierile la timp cu Imprimeria Nationala, ca a acordat Postei Romane un contract fara ca aceasta sa aiba drept de exclusivitate pentru prestarea serviciilor de curierat, fapte ce au atras o intarziere de sapte luni a demararii proiectului. Valoarea pagubelor produse de Duta este estimata la 1,2 milioane de euro.

Aceasta este cea de-a treia sesizare depusa de Corpul de Control la DNA privind activitatea lui Duta la CNAS, insa procurorii anticoruptie nu au deschis urmarirea penala pe numele sau pana acum.

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#Lucian Duta Ponta CNAS, #reactie Duta sesizare DNA, #acuzatii Duta Ponta, #raport Corp Control CNAS , #justitie