Mafia retrocedarilor: Cate hectare de padure a recuperat Romsilva in instanta

Miercuri, 12 Noiembrie 2014, ora 08:02
3760 citiri
Mafia retrocedarilor: Cate hectare de padure a recuperat Romsilva in instanta
Foto: Ranger Junior

Romsilva a reusit sa recupereze in acest an in instanta aproape 10.000 de hectare de padure retrocedate abuziv, insa pe rol mai exista alte 400.000 de hectare de padure, a declarat, marti, directorul general al Regiei Nationale a Padurilor (RNP) - Romsilva, Adam Craciunescu.

"Am recuperat o mare parte din suprafetele de padure retrocedate abuziv. In judetul Valcea am recuperat in jur de 2.100 hectare, suprafata exploatata timp de 10 ani de proprietarii care au reusit sa castige la vremea respectiva, iar saptamana trecuta am castigat la Inalta Curte de Casatie 3.160 de hectare in judetul Arges si 3.600 de hectare in Prahova.

Pana in 2011, Romsilva nu a avut calitatea de reprezentare in justitie pentru ca o avea Ministerul de Finante, dar din 2011 a dobandit calitate procesuala in aceste procese de retrocedare. Acum s-a clarificat situatia pentru aceste suprafete de padure care au ramas in proprietatea statului", a afirmat Craciunescu.

Mafia retrocedarilor: Marturii despre jocul cu padurile Romaniei, din interiorul Romsilva

Regia mai are pe rolul instantelor de judecata si alte procese grele pentru suprafete mari de padure, de circa 400.000 de hectare, din care o suprafata considerabila, de aproape 167.000 de hectare, se regaseste in judetul Suceava.

"Procesul cu Fondul Bisericesc Ortodox Roman al Bucovinei (FBORB) pentru retrocedarea celor aproximativ 167.000 de hectare de paduri a fost amanat pana pe 13 noiembrie 2014. Nu stim care va fi rezultatul, dar eu sunt optimist.

In total mai avem inca 400.000 de hectare in diverse stadii, iar foarte multe suprafete sunt in Ardeal. Nu vreau sa se inteleaga ca sunt impotriva celor care au efectiv dreptul sa primeasca padurile, dar sunt si multe suprafete solicitate de persoane care nu au dreptul conform legilor in vigoare, respectiv Legea 18/1990, Legea 1/2000 si Legea 247/2005", a precizat Craciunescu.

Mafia retrocedarilor: Prejudiciu de 300 de mil. de euro, Romsilva spune ca nu a pierdut nimic

RNP-Romsilva functioneaza din 2010 sub autoritatea Ministerului Mediului si Schimbarilor Climatice si administreaza 3.245.494 hectare de padure aflate in proprietatea statului, cu circa 17.500 de angajati, asigurand servicii silvice pentru o suprafata de 1.123.378 hectare fond forestier proprietate publica a unitatilor administrativ teritoriale sau privata a proprietarilor privati.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Romsilva padure instanta, #Romsilva hectare recuperate instanta, #retrocedari ilegale padure , #justitie