Marea hora antijustitie, de la Ponta, la Basescu (Opinii)

Autor: Ioana Ene Dogioiu - Senior editor
Miercuri, 18 Martie 2015, ora 07:29
6771 citiri
Marea hora antijustitie, de la Ponta, la Basescu (Opinii)

Pe masura ce ofensiva DNA este mai dura, pe masura ce adevarata anticoruptie, nu aceea de catifea care ne-a fost vanduta pana in 2013, inainteaza ca tancul, iar in arest nu mai sunt locuri, pe atat clasa politica pare mai radicalizata, transpartinica, inspaimantata si furibunda.

Ma uit la Victor Ponta. Nu mai promite dreptate pentru alde Costica Nicolescu, e drept. Dar tine cu dintii la ministrul Finantelor urmarit penal pentru o spaga de 2 milioane de euro. Si ne da cu tifla servindu-ne demisia fara efecte a lui Darius Valcov.

Ma uit la dl Ponta care ne spune ca pentru Finante are nevoie de un kamikaze, adica, sa intelegem?, functia de ministru e una de sacrificiu pentru ca se incheie in ancheta. La bilantul DNA, dl Ponta le atragea atentia procurorilor ca e nevoie de o "departajare foarte clara intre legalitate si oportunitate", pentru ca acum e confuzie mare si din aceasta cauza "exista foarte multe blocaje, voite sau nevoite, provocate in cadrul administratiei publice de aceasta confuzie".

De parca vreun procuror ar fi anchetat vreodata altceva decat ilegalitati care au stat in spatele unor decizii. Asadar, DNA timoreaza functionarii si blocheaza tara.

L-am auzit pe consilierul premierului, dl Frunda, ca si parlamentarii se tem sa mai voteze.

Si aici dl Ponta se intalneste spiritual cu dna Udrea, o adevarata amazoana a antijustitiei care avertiza inainte de arestare ca: "dosarul Gala Bute reprezinta dovada cea mai clara ca separarea puterilor in stat nu mai functioneaza, o putere dorind sa cenzureze activitatea altei puteri, cea executiva, punand la indoiala calculul de oportunitate".

Dna Udrea nu ramane datoare pentru acest sprijin si deplange din arest, prin intermediul echipei de comunicare care posteaza pe Facebook, soarta premierului: "In fapt, avem de-a face cu un plan foarte bine ticluit de binomul Coldea - Kovesi prin care se incearca decapitarea tuturor institutiilor importante din Romania si punerea pe pozitii a unor oameni perfect controlabili. (...) Tinta finala este schimbarea majoritatii parlamentare si inlocuirea Executivului, Puterea aparenta urmand sa fie exercitata de binomul Iohannis - PNL, controlat si el de CoKo".

Eu, una, nu ma indoiesc ca daca dl Ponta castiga alegerile prezidentiale, dna Udrea nu era dupa gratii. Are ce regreta, sunt convinsa, dar macar nu poate spune ca nu s-a straduit din toate puterile.

Dna Udrea cere nici mai mult nici mai putin decat modificarea Codului Penal "astfel incat abuzuri care se intampla in cazul meu si in cazul a zeci de mii de romani sa nu mai fie posibile". Ca doar zeci de mii de romani, se stie, sunt acuzati de luare de mita, spalare de bani si altele asemenea. Deci Romania intreaga, nu doar bietii functionari de prin ministere, este terorizata de dictatura procurorilor scapati pe strazi ca niste fiare salbatice hamesite.

Dar dna Udrea nu e originala. PSD chiar a incercat sa modifice Codul Penal, pentru preintampinarea abuzurilor desigur, in martea neagra, daca va amintiti.

Ma uit la dl Tariceanu care ne spune referitor la decizia in cazul Sova ca Senatul "nu este fabrica de trimis la esafod (...) nu ne jucam cu libertatea oamenilor" care "sunt nascuti liberi si trebuie sa traiasca liberi". Chiar asa e! Parlamentul nu trimite pe nimeni la esafod, ci in fata instantei, singura in masura sa decida daca omul nascut liber trebuie sa devina arestat. Asta e tot ce trebuie sa faca Parlamentul, sa lase judecatorii sa-si faca treaba.

Hai sa vedem daca o sa lase Justitia sa decida in cazul lui Dan Sova! Nu de alta, dar daca intra dupa gratii, poate dl Sova va avea ce povesti. De exemplu, din ce bani era platit dl Ponta ca partener senior al Casei "Sova si asociatii", taman intre septembrie 2007 si decembrie 2008. Contractul cu complexul Turceni pentru care e anchetat dl Sova s-a derulat in perioada 2007-2008. Eu zic ca e coincidenta.

Si ma uit la dl Basescu, poate cel mai jalnic dintre toti, tocmai pentru ca pana nu demult se dadea campionul statului de drept si al anticoruptiei. Anticoruptia de catifea si cu imunitati perfecte.

De cand dna Udrea a intrat cu degetul la nas la "zu haus", fostul presedinte si-a facut un obicei aproape zilnic din a ataca Justitia. Pune sub semnul intrebarii practica denunturilor: "Se pare ca avem o problema si un risc, datorita presiunii care e pe procuror, sa faca rapid dosarele (...) si parca incep sa se axeze prea mult pe denunturi". Prea mult dupa ce unitate de masura? Ca nu era prea mult cand se bucura ca pesedistii se turnau intre ei in dosarul Zambaccian.

Traian Basescu s-a mirat cum se face ca pe dna Udrea n-a intrebat-o nimeni nimic 4 ani de zile in privinta Galei Bute. Eu i-am raspuns de ce, cu fapte si date - Adevarata poveste a dosarului Gala Bute. Dar tare ma indoiesc ca i-am spus ceva ce nu stia.

Fostul presedinte califica sechestrul confirmat de judecatori asupra terenurilor de la Nana drept consecinte ale "unor actiuni politice" indreptate impotriva domniei sale. Asa vorbeau si Voiculescu, si Nastase, si Fenechiu, si Voicu. Toti erau victimele actiunilor politice.

Mai nou are si alte revelatii. Dl Basescu descopera acum cu revolta si stupoare ca procurorul general Tiberiu Nitu a tras la Revolutie. Lasa ca de pe cladirea televiziunii publice nu se tragea in "populatia razvratita", pentru ca de acolo nu s-a tras decat dupa plecarea lui Nicolae Ceausescu.

Dar dincolo de acest detaliu istoric, cand l-a numit in functie pe Tiberiu Nitu, in primavara lui 2013, Traian Basescu, detinatorul tuturor mapelor profesionale si al tuturor secretelor din surse oficiale si alternative, nu stia ce era si ce facea dl Nitu in 1989? Atunci era bun dl Nitu sa devina sef peste parchetele din Romania? Era, cum era buna si dna Bica pentru DIICOT. Nu mai e fix de cand l-a citat pe Traian Basescu.

Uniti in cuget si simtiri, de la Ponta, la Basescu, de la Udrea la Tariceanu, penali, aparatorii si slugile lor, isi dau mana intr-o hora tot mai sincopata de discreditare a Justitiei, care le-a scapat de sub control. Scopul acestei discreditari este sa subrezeasca sustinerea publica pentru anticoruptie si daca vor reusi nu ma indoiesc nicio clipa ca la fel de uniti vor da un asalt nimicitor.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Basescu Ponta justitie, #Tariceanu Sova imunitate, #Udrea Cod penal , #justitie