Ziare.com

Mark Gray: Procedura de numire a procurorului general nu a fost respectata (Video)

Miercuri, 10 Aprilie 2013, ora 22:03

   

Mark Gray: Procedura de numire a procurorului general nu a fost respectata (Video)
Comisia Europeana (CE) nu poate impune o procedura de numire a procurorului general si a procurorului sef al DNA si tine de autoritatile romane sa-si asume responsabilitatile ce le revin in aceasta chestiune.

Declaratia a fost facuta, miercuri, de Mark Gray, purtator de cuvant al CE, dupa ce Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a anuntat devansarea calendarului din procesul de avizare a propunerilor ministrului interimar al Justitiei, Victor Ponta.

"CE nu poate impune o procedura. Ne-am exprimat pozitia foarte clar, nu a fost urmata, asta este clar, acum ne concentram asupra viitorului. Vom face evaluarea noastra normala, asa cum facem de obicei, dar nu CE poate schimba procedura. Autoritatile romane trebuie sa decida cum merg mai departe", a afirmat Mark Gray.

Potrivit oficialului european, "CSM are un rol clar in procesul nominalizarii procurorilor sefi si CE crede ca CSM-ului trebuie sa i se dea posibilitatea sa-si exercite responsabilitatea care ii revine".

In ceea ce priveste calendarul, trebuie sa se gaseasca un echilibru. CSM a urmat aceeasi abordare ca in noiembrie. Pe de o parte, trebuie sa existe o situatie in care deciziile nu sunt intarziate inutil, dar, in acelasi timp, toti actorii din proces au nevoie de timp pentru a-si face treaba', a spus Mark Gray.

CE: Nu ne-am schimbat pozitia in legatura cu numirea procurorilor. Nu am fost consultati

El a adaugat ca executivul comunitar nu va comenta numele propuse si ca se concentreaza pe pasii urmatori.

"Procesul este unde este. Nu ne concentram asupra trecutului. Ne-am prezentat vederile foarte clar saptamana trecuta, iar acum ne concentram asupra faptului ca procesul trebuie sa mearga inainte, asigurandu-ne ca CSM are posibilitatea sa-si exercite responsabilitatile", a afirmat Mark Gray.

El a mai precizat ca, in cele din urma, CE va face o evaluare in cadrul MCV "dar nu tine de CE sa rescrie istoria; in cele din urma, autoritatile romane trebuie sa-si asume responsabilitatile care le revin".

Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat, miercuri, cu unanimitate de voturi, modificarea calendarului de desfasurare a activitatilor prevazute in procedura de avizare a propunerilor ministrului Justitiei pentru functiile de conducere la PICCJ, DNA SI DIICOT, urmand ca avizele sa fie transmise MJ pe 10 mai.

Potrivit calendarului aprobat, in perioada 10 - 30 aprilie se vor pune in dezbatere publica proiectele de management si se vor efectua verificari asupra candidaturilor; 7 mai - analiza rezultatelor demersului anterior; 8 mai - intervievarea candidatilor pentru functiile de procuror general, prim-adjunct al procurorului general si adjunct al procurorului general din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie; 9 mai - intervievarea candidatilor pentru functiile de procuror-sef al DNA, procuror-sef si adjunct al procurorului-sef din cadrul DIICOT si pe 10 mai - transmiterea avizelor catre Ministerul Justitiei.


Sursa: AGERPRES

Articol citit de 2629 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
9 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Asa ca,socialistilor!

Daca vreti sa ramaneti in UNIUNEA Europeana,respectati legile europene si nu pe cele RUSESTI.

 

Basistii ce spun?

Basescu de ce a refuzat procedura propusa de CE?

KKrau si Copy Paste 32% respectiv 46% incredere!

Restul nu conteaza

Dac tu crezi ca esti mameluc...

nu-i de mirare ca una vorbeste Ue-istul alta percepi tu! Ai si tu un of, ca si alti amarasteni cu Voiculescu, etc.
UE-istii s-au cam incurcat in ordine date mamelucilor Basescu si Ponta!
Nu-i mai bine sa facem cum vrea poporul?! A vrut jos baselu, trebuia sa fie rasi toti cei pusi politic in CCR si mai jos.

Unde-i lege, nu-i tocmeala!

Despre ce legi rusesti vorbesti Mamelucule? Eu stiu ca avem o lege romaneasca, iar UE ne cere sa facem abstractie de legea romaneasca pentru a aplica niste iluzorii criterii de transparenta. Transparenta impotriva legii? Deci s-a renuntat la legea romaneasca pentru a face pe plac pretentiilor UE. Pana la urma nu a fost bine. Iata ca astazi Ponta si cu Basescu s-au inteles sa desemneze procurorii dupa legea romaneasca, iar transparenta impusa de UE nu mai conteaza. Pana la urma, cum este bine Mamelucule? Dar unde este legea ruseasca la care faci referire?

Ce spuneanu consilierii lui Basescu?

Cacarau, porumbacu, etc... liberalii sint talibani?

 

Dl Gray nu pare sa cunoasca contextul.

Prelungirea deliberarilor CSM pe marginea acestor propuneri ar putea oferi mafiotilor ragazul necesar sa-l debarce pe Ponta si sa anuleze totul. Ce ar vrea dl Gray, sa se urmeze procedura CE si sa ne trezim apoi cu un sef la DNA gen Catalin Voicu?

 

Hahaha Dottore

Sint curios ce porecla va primi Mark Gray ;)

 

Extraterestrul

gri.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor