Marko Attila, urmarit prin Interpol: Voi merge pana la ultima suflare pentru a-mi dovedi nevinovatia

Luni, 04 Mai 2015, ora 22:42
7171 citiri
Marko Attila, urmarit prin Interpol: Voi merge pana la ultima suflare pentru a-mi dovedi nevinovatia
Foto: Mesagerul de Covasna

Fostul deputat UDMR Marko Attila, care a fost dat in urmarire internationala prin Interpol, sustine ca va lupta "pana la ultima suflare", pentru a-si dovedi nevinovatia.

Acesta a fost contactat de Mediafax si rugat sa comenteze faptul ca este urmarit prin Interpol. "Nu am ce comenta. Eu voi merge pana la ultima suflare pentru a-mi dovedi nevinovatia, oriunde acest lucru mai inseamna ceva", a spus Marko Attila, potrivit Romania Libera.

Fostul parlamentar a mai fost intrebat si daca poate specifica unde se afla mai exact, in Ungaria, si daca va cere protectia Guvernului de la Budapesta, insa Marko Attila a refuzat sa raspunda.

Politia Romana a anuntat luni ca fostul deputat a fost dat in urmarire internationala prin Interpol in 29 aprilie, dupa ce instanta suprema a emis un mandat de arestare in lipsa la solicitarea DNA.

Fostul deputat Marko Attila, urmarit international prin Interpol

Marko Attila, mandat de arestare in lipsa

Fostul parlamentar UDMR este acuzat de trei infractiuni de abuz in serviciu, iar in prezent se afla in Ungaria, unde a fugit dupa ce DNA a cerut arestarea sa preventiva.

Marko Attila si-a dat demisia din Parlament la inceputul lunii aprilie, iar pe 15 aprilie Camera Deputatilor a luat act de incetarea mandatului sau dupa ce acesta a transmis Parlamentului demisia sa in original.

Pe 30 martie, cu doua zile inainte ca deputatul UDMR sa-si anunte demisia din Parlament, comisia juridica din Camera Deputatilor a avizat pozitiv cererea DNA de incuviintare a retinerii si arestarii preventive a lui Marko Attila.

Marko Attila a fost trimis in judecata, in lipsa, de catre DNA in dosarul despagubirilor supraevaluate de la Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP), in care este arestat preventiv si fostul sef al Agentiei Nationale de Integritate, Horia Georgescu.

Fugit in Ungaria, fostul deputat sustine ca nu intentioneaza sa se intoarca in tara pentru a raspunde in fata justitiei. Intr-un interviu acordat unui post de radio ungar in ziua in care deputatii luau act de demisia sa din Parlamentul Romaniei, Marko Attila declara ca este nedreapta condamnarea sa si ca vrea sa inceapa o viata noua in Ungaria.

Marko Attila sustine ca a fost condamnat pe nedrept in Romania si ca vrea o noua viata in Ungaria

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#Marko Attila ultima suflare, #Marko Attila urmarit Interpol , #justitie