Medicii bucuresteni acuzati ca au luat mita, cercetati in libertate (Video)

Marti, 09 Aprilie 2013, ora 20:15
2613 citiri
Medicii bucuresteni acuzati ca au luat mita, cercetati in libertate (Video)

Cei doi medici de la Spitalul pentru copii "Grigore Alexandrescu" din Capitala - Stefan Gheorghe Ozsvath si Florin Dumitru Rusu, acuzati ca au luat mita pentru a opera trei copii, vor fi cercetati in libertate, dupa ce Tribunalul Bucuresti a respins marti propunerea procurorilor de arestare preventiva.

Instanta a dispus in schimb ca cei doi medici sa aiba interdictia de a parasi localitatea pe timpul desfasurarii anchetei.

Decizia tribunalului nu este definitiva si poate fi atacata cu recurs de procurori.

Medicul chirurg Stefan Gheorghe Ozsvath si anestezistul Florin Dumitru Rusu au fost retinuti marti de procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti, sub acuzatia de luare de mita.

Potrivit Parchetului Capitalei, in zilele de 7 si 8 aprilie, pentru a efectua interventiile chirurgicale asupra a trei pacienti minori, medicul chirurg Stefan Gheorghe Ozsvath a primit cate 600 de lei pentru fiecare.

Medic decorat de Traian Basescu, retinut pentru mita. Cerea bani pentru a opera copii

Totodata, pe 8 aprilie, pentru a participa la cele trei interventii chirurgicale, medicul anestezist Florin Dumitru Rusu a primit suma de 150 de lei pentru primul pacient, respectiv cate 200 de lei pentru fiecare dintre ceilalti doi pacienti.

"In cursul zilei de luni, anterior operatiilor, medicul chirurg i-a abordat pe apartinatorii celor trei pacienti si le-a transmis ca pentru efectuarea interventiilor este necesar sa primeasca anumite sume de bani, respectiv cate 600 de lei pentru fiecare pacient. Apartinatorii trebuiau sa dea bani si medicului anestezist care participa la operatii, sumele fiind in jur de 200 de lei", a declarat Bogdan Staicu, purtatorul de cuvant al Parchetului Capitalei.

Bogdan Staicu a precizat ca parintii copiilor i-au denuntat pe medici inainte de efectuarea operatiilor.

"Au platit si s-a facut operatia, iar remiterea de bani a fost inregistrata in mediul ambiental in incinta spitalului, cu mijloace audio-video. La cateva ore dupa aceste inregistrari, medicii au fost condusi la sediul Parchetului", a mai spus procurorul.

Medici din Bucuresti dusi la audieri pentru ca au cerut mita

In dosar mai este cercetat si un medic rezident.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#medici spaga cercetati libertate, #medici mita Grigore Alexandrescu, #doctori bani operatie copil, #medici acuzati cerut spaga , #justitie