Medicii de familie au castigat procesul cu statul pe Contract-Cadru 2010

Miercuri, 23 Februarie 2011, ora 20:58
2533 citiri
Medicii de familie au castigat procesul cu statul pe Contract-Cadru 2010
Foto: Arhiva

14 organizatii de medici de familie au castigat procesul intentat Guvernul Romaniei, Ministerul Sanatatii (MS) si Casa Nationala de Asigurari de Sanatate pe Contract-Cadru 2010.

Astfel, vor fi anulate 6 articole prevazute in Contractul-Cadru (Co-Ca) 2010, intrucat contraveneau cu activitatea medicilor de familie, informeaza PaginaMedicala.ro. Articolele care vor fi anulate din Contractul-cadru aprobat prin HG nr. 262/2010 se refera la: programul de lucru al medicilor de familie, la datoriile pe care le au de achitat Casei, precum si la numarul de contracte pe care le poate incheia un medic de familie cu Casa.

Hotararea Curtii este executorie de drept, prin urmare Casele judetene de asigurari trebuie sa modifice Contractul-cadru pe 2010. Trebuie sa scoata atat articolele anulate de Curtea de Apel Bucuresti, cat si articolele cu acelasi enunt din Contractul-cadru pentru anul 2011-2012. Inclusiv articolele si clauzele contractuale care deriva din enuntul articolelor anulate de Curtea de Apel Bucuresti, care se regasesc in Normele metodologice de aplicare a Contractului-cadru pe 2010 si in proiectul de Norme metodologice pentru aplicarea Contractului-cadru pentru 2011-2012, trebuie scoase.

"Am initiat acest demers, in urma protestelor din 6 aprilie 2010 la Minister si la Casa. La inceput am fost 5 organizatii, apoi ni s-au mai alaturat si alti colegi din patronate, asociatii, societate si in final am am ajuns la 14 organizatii, care am intentat proces", a declarat dr. Paul Serban, medic de familie in Nicseni, jud. Botosani, initiatorul acestui demers, pentru sursa citata.

Medicii de familie nu se multumesc insa cu atat. Deja au depus notificari prin care semnaleaza faptul ca nu vor semna noul contract-cadru pe anii 2011-2012 asa cum arata in prezent.

"Avem semnaturile medicilor care au participat la cele doua sedinte din saptamana trecuta si acum doua saptamani. Iar lista de semnaturi este deschisa pentru toti medicii de familie care inca nu au facut acest gest", declara reprezentantii medicilor de familie bucuresteni.

Societatea Nationala de Medicina Familiei a angajat o casa de avocatura, care a depus in justitie cererea de suspendare a Co-Ca 2011-2012.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#medici proces contract cadru, #medici judecata contract cadru , #justitie
Comentarii
Poza lool
lool
rank 5
NU-I PROBLEMA , SE DA O LEGE SI ANULEAZA TOATE HOTARARILE JUDECATORESTI. ASA SE OBISNUIESTE.