Mihai Sora, despre ordonanta Iordache: Ne intoarcem in 1947. E periculos sa ii lasam sa isi faca in continuare de cap

Miercuri, 01 Februarie 2017, ora 13:54
9432 citiri
Mihai Sora, despre ordonanta Iordache: Ne intoarcem in 1947. E periculos sa ii lasam sa isi faca in continuare de cap
Foto: Facebook / Mihai Sora

Ordonanta pe Justitie adoptata marti noaptea de Guvernul Grindeanu intoarce Romania la nivelul anului 1947, de aceea, guvernantii nu trebuie lasati "sa isi faca in continuare de cap" pentru ca pot oricand sa interzica orice, spune filosoful Mihai Sora.

"Nu in 1990 ne intoarcem, ci in 1947.

Ceea ce au facut guvernantii in aceasta noapte pot face oricand, in orice moment, cu orice lege, nu doar in Justitie. Daca acum pui lacat pe independenta Justitiei, maine poti interzice circulatia persoanelor, poti suprima Internetul, presa libera; poti inchide granitele, poti trimite oamenii in lagare, la munca silnica ori ii poti, pur si simplu, extermina.

Iar toate acestea in numele votului democratic care te-a adus la Putere, in numele 'democratiei', al poporului... In numele 'democratiei populare'.

Mecanismul de atac la statul de drept este predictibil si isi dovedeste, iata, ciclicitatea implacabila. A fost noaptea mintii guvernantilor. Este prea mult si prea periculos pentru a-i lasa sa-si faca in continuare de cap!", a scris pe Facebook Mihai Sora.

1947 este anul in care regele Mihai a fost fortat sa abdice, in debutul instaurarii regimului comunist in Romania.

Mihai Sora este unul dintre liderii de opinie care au criticat consecvent ordonantele pe jJustitie. In plus, filosoful in varsta de 100 de ani a participat la ambele proteste mari organizate in ultimele doua duminici in Bucuresti.

Guvernul Grindeanu a adoptat marti noaptea, fara consultarea CSM, ordonanta de urgenta care schimba Codurile Penale in favoarea unor politicieni, printre care Liviu Dragnea si Florin Iordache.

Citeste mai multe despre cum a dat Guvernul lovitura de gratie Justitiei: A modificat Codurile Penale si a trimis gratierea in Parlament "Legile le facem noi. Alta intrebare?"

De asemenea, Guvernul a trimis la Parlament, pentru aprobare in procedura de urgenta, legea gratierii si modificarea legii privind executarea pedepselor.

Faptul ca Guvernul Grindeanu a adoptat ordonanta noaptea, fara dezbatere publica si fara a mai astepta avizul CSM, consultativ dar obligatoriu, a scos in strada zeci de mii de oameni din toata tara.

CSM a decis, miercuri dimineata, cu unanimitate de voturi sa atace la CCR ordonanta Iordache, dupa ce la sedinta a participat si presedintele Klaus Iohannis.

Totodata, presedintele Iohannis a discutat cu Avocatul Poporului, caruia i-a pus la dispozitie documente care arata ca poate sesiza Curtea Constitutionala, invitandu-l sa o faca.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#Mihai Sora ordonanta justitie , #justitie