Toader vrea sa introduca chiar din acest an bratarile electronice pentru supravegherea condamnatilor

Marti, 20 Martie 2018, ora 16:42
2708 citiri
Toader vrea sa introduca chiar din acest an bratarile electronice pentru supravegherea condamnatilor
Foto: Arhiva Ziare.com

Condamnatii ar putea fi supravegheati prin purtarea unei bratari electronice, potrivit unui proiect de lege pe care ministrul Justitiei vrea sa il propuna pana la sfarsitul acestui an.

"La minister se lucreaza la un proiect de lege prin care sa supraveghem electronic, cu bratara electronica, pe cei condamnati. Aici sunt mai multe variante, am luat modelul celor din Israel, modelul din America, modelul din Georgia, modelul din, ma rog, Malaezia, si din alte tari, cand poti folosi bratara fie ca o masura de siguranta, cand poti folosi bratara electronica fie pentru supravegherea celui aflat in executarea pedepsei", a anuntat, marti, ministrul Justitiei, Tudorel Toader, in timpul audierii la Comisia pentru constitutionalitate din Senat.

El a mai spus ca Ministerul Justitiei ar putea implementa masura privind supravegherea cu bratara electronica pana la sfarsitul anului.

"Noi adoptam proiectul de lege pentru supraveghere electronica cu bratara electronica, il trecem prin Guvern, il aproba Guvernul si dumneavoastra il transformati in proiectul de lege. In momentul in care avem legea, atunci trecem la faza a doua de operationalizare, de punere in aplicare", a adaugat Toader.

Tudorel Toader a mai afirmat ca, in paralel, reprezentanti ai Ministerului Justitiei se documenteaza, "cu titlu informativ, cu privire la aparatura necesara, cu privire la posibili furnizori, cu privire la caracteristici, date tehnice, functionalitatea, operationalizarea, punerea in aplicare a acestei masuri".

In 30 ianuarie, Reteaua pentru prevenirea si combaterea violentei impotriva femeilor i-a cerut premierului Viorica Dancila adoptarea unor masuri eficiente de monitorizare a respectarii ordinelor de protectie prin introducerea bratarilor electronice.

Scrisoarea deschisa vine in contextul atacurilor din ultima perioada asupra femeilor, comise in cateva cazuri de persoane care incalcasera ordinele de protectie.

Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
#bratari electronice condamnati, #Tudorel Toader restrictie , #justitie