Ziare.com

Mona Pivniceru (CSM): Noul Cod de Procedura Civila intra in vigoare - sistemul e gata blocat

Luni, 16 Iulie 2012, ora 09:28

   

Mona Pivniceru (CSM): Noul Cod de Procedura Civila intra in vigoare - sistemul e gata blocat
Mona Pivniceru, membru in Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), avertizeaza ca daca pana la toamna, cand va intra in vigoare noul Cod de Procedura Civila, nu se vor lua masurile necesare, exista riscul blocarii sistemul judiciar.

"La momentul la care vorbim agenda judecatorilor este deja blocata cu dosarele venite din spate, ceea ce inseamna ca pana prin mai, la anul, multe instante vor avea 80 de dosare de pe vechea procedura. Cand intra acum Codul in vigoare, il gaseste gata blocat.(...) Aproape suntem de blocaj. Bani la buget nu s-au prevazut", a declarat Mona Pivniceru, in cadrul unui interviu acordat Jurnalului National.

Una dintre marile probleme cu care se vor confrunta magistratii, dupa intrarea in vigoare a noului Cod de Procedura Civila, este cea a arhivelor. "Arhivele deja sunt de impact pana cu suta la suta ocupate, ceea ce inseamna ca dupa Codul nou se va resimti acut problema arhivelor", spune Pivniceru.

Pivniceru le ia aparea procurorilor urmariti penal: E un scandal mediatic

Nici noul Cod de Procedura Penala nu va aduce restructurarea sistemului judiciar, asa cum ar trebui sa o faca.

"Va intra in vigoare si Codul de Procedura Penala, iar acolo incepe alta filosofie, cu judecatori de instructie, de libertati, de drepturi. Intrarea asta in vigoare a Codurilor se inscrie in ordinea asta paradoxala. Sigur ca ne-am obligat sa ne restructuram legislatia, dar care stat si-a restructurat legislatia de baza complet, in toate domeniile?", se intreaba magistratul.

Vorbind despre independenta justitiei, tema politica abordata des in ultimul timp, Mona Pivniceru aprecieaza ca lipsa de bani creeaza dependenta.

"Independenta justitiei inseamna de fapt independenta daca ai si bani. Si subfinantarea creeaza o stare de dependenta, stare mare de vasalitate, ca sa spun asa. Cand am facut protestul atunci, erau instante care primeau somatii de la proprietari ca sa elibereze spatiul. Erau in pragul evacuarii. Noi suntem sistem judiciar, putere independenta in stat?", sustine, in finalul interviului, membrul CSM.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 8052 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
27 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente
 

 

Mascota Justitiei prin Telefon, a devenit cucuveaua CSM-ului!

Priviti cat de hada este justitia corupta....

Mascota justitzie prin telefon are alt nume...

Ea se numeshte...
...Monica Macovei!

Si e procuroare comunista, cu "lifting" nereusit de ... democratzie!
Ea e adevaratu chip hidos al ... "justitzie"!
Si o sa vedem asta dupa 29 iulie!

Pariu ?!?...

Enjoy, mai politruci portocalii basishti for ever, pe 29!

 

Ion Ratiu spunea: (asta pentru colegii care-si per

... mit sa bage pumnul in gura celor care au alte pareri ori simpatii:
"Voi lupta pană la ultima picătură de sange ca să ai dreptul să nu fii de acord cu mine. Dacă esti in stare să faci (si tu) treaba asta, atunci am inceput să invătăm ce inseamnă democratia."

 

Noi ne uitam si la tine si la justitzie...

Si ne dam seama ca justitzia ar fi mult mai simplu de facut daca n-ar exista astfel de politruci portocalii care habar n-au cine e Mona Pivniceru dpdv juridic in Europa aia de va doare asa de tare parerea ei...

Enjoy pe 29!...

Cea mai inteligenta, frumoasa si cinsita "comentatoare...

...pensionara de pe net, vorbind, atit de ales, distins si cu "gratzie" despre ce se pricepe ea mai bine:

...Justitzia romaneasca!

Vaaaaai, ce minuneeeeee...

"Gunoi, rushine, tupeu"...
Un ... potpuriu de alese cuvinte din gura ... celei mai mari "specialiste" in ... orice!

Putzin politruca portocalie si basista...
Doar pina pe ... 29!

Oricum, enjoy pe 29!

Fa ca mine

SARI peste comentariile doamnei, nu se merita .....
Pacat de catelul ala infometat pe care il tine in lant si mai posteaza si poze cu el, saracu'

I_deea - ai dreptate, domnule!

Cu asa o expresie de om netrecut prin scoala - "nu se merita" - te-ai demascat cat esti de cult...
Ai cumva si doctorarul...

Asul Basescu, hau, hau, hau!!!

Traian Basescu este singurul capitan de nava comerciala care a aprins, datorita priceperii lui in lipsa, 38 de nave in portul Rouen. Pentru o asa isprava acest capitan de Securitate ar fi trebuit sa ramana fara brevetul de marinar.

Nesimtzirea cu iz de ... ceai de plante, tincturi si prishnitze...

..."marca" ...Hahaliuc!

Au ajuns pensionarele "supradotate", cu capul adinc bagat in politichia politruca portocalie pupac basista for ever sa-si bage nasul lipsit de respect in treburile justitziei!

Mona Pivniceru este unul din cei mai respectatzi, titratzi, apreciatzi si ... icomozi magistratzi din Europa, mai cucoana, nu doar din Romania!

Cind ai calitatzile morale ale magistratei e si normal sa iei la ... shuturi un pacalici grandoman, autocrat si habarnaut aflat temporar chiriash la Cotroceni!

Unde sint banii pe care guvernul trebuia sa-i prevada pt. noile modificari ale Codului de Procedura Penala???

Unde sint banii, mai MRU, BOK si Basescu???

Unde sint banii ... Monica Macovei?!?

Au ajuns leprele tradatoare de neam si tzara sa-si dea cu parerea despre cei care chiar au dreptul sa vorbeasca despre justitzie!

Cum ar fi Mona Pivniceru...

Enjoy pe 29, tuturor specimenelor pupac basiste!

 

@fgrooster

"Au ajuns leprele tradatoare de neam si tzara sa-si dea cu parerea despre cei care chiar au dreptul sa vorbeasca despre justitzie! Cum ar fi Mona Pivniceru..."
Ce trebuie sa-nteleg, ca d Monica Macovei este ascultata in UE si in tara nu???

Comment-ul era foarte clar!...Depinde ce vrei sa..

...intzelegi din el!

Cauta, macar pe net, sa vezi CV-ul Monei Pivniceru si toate credentzialele europene si mondiale ale inaltului magistrat roman...

Un astfel de om ar fi trbuit sa fie preshedinte csm, ccr sau iccj a Romaniei!

Incerca chiar tu o "comparatzie" Mona Pivniceru ... Monica Macovei.
Sau, absolut nedemn, una cu ... Kovesi!

In tzara sigur e ... "ascultata". Dar doar in felul asta nedemn, securistioc si orwell-ian...
Afara, este o somitate in drept fara sa fie nevoie de interceptari!

Este singurul magistrat care s-a opus, i-a criticat sau chiar demascat (Basescu) pe totzi preshedintzii si primii minishtri ai tzarii!
Pt. asa ceva chiar itzi trebuie mult mai multe ... oua decit Bombo.
Si chiar mai mult creier!...

Si, in plus, are curaj, demnitate si verticalitate, plus o sumedenie de alte calitatzi pe care noi barbatzii nu le avem adesea decit ... din gura!

Enjoy pe 29!

Suntem pe un forum public unde avem drepturi egale

... sa ne amintim ca, in '89, s-a murit pentru libertatea de expresie asa ca nu permit nimanui sa-mi interzica sa vorbesc. Am tacut pe timpul impuscatului, acum, nu mai vreau sa tac. Nu oblig pe nimeni sa ma citeasca, nu vad de ce ar trebui sa fiu jignita si condamnata.
Sau, daca tot simtiti nevoia sa ma calomniati pentru ca spun adevaruri care nu va plac, care va deranjeaza, faceti-o macar intr-o romaneasca bună, corecta. Nu mai scrieti cu greseli de ortografie, e pacat, aratati, din punct de vedere al educatiei, exact ca cei pe care ii serviti...
Eu inteleg ca si gura voastra trebuie sa "manancă" ceva, dar nici chiar asa...

2. Saracul Cinstit Basescu, ha, ha, ha!!!

"Astfel, instanța poate decide să adauge la termenul de prescripție specială perioada in care dosarul a fost suspendat ca urmare a imunității conferite de funcția de președinte. Cert este că Traian Băsescu riscă ani grei de detenție, in condițiile in care doar pentru delapidare pedeapsa este cuprinsă intre 10 și 20 de ani."
Șmecherii imobiliare cu "Casa din Mihăileanu". Casa din Mihăileanu" este un alt dosar in care Traian Băsescu poate fi pus sub urmărire penală, trimis in judecată și chiar condamnat, pentru fals, uz de fals și abuz in serviciu. Cauza este una mai veche și privește modul ilegal in care acesta a intrat in posesia unei locuințe, in perioada in care era primar general al Capitalei. Totul s-a intamplat in 2002, cand edilul Traian Băsescu a primit de la Administrația Fondului Imobiliar din Primăria Capitalei o vilă situată pe strada Mihăileanu nr. 2, de 369 mp. Problema este că Băsescu nu avea dreptul să beneficieze de o repartiție de la stat, in condițiile in care mai primise o casă in Constanța, iar in momentul in care i s-a dat vila din Mihăileanu, actualul președinte suspendat era chiriaș intr-o casă administrată de RAAPPS, locuind alături de Nicolae Văcăroiu și Adrian Năstase. O altă neregulă a fost comisă in februarie 2003, cand Traian Băsescu a cumpărat casa din Mihăileanu, in baza Legii 112. Ori actul normativ interzice cat se poate de clar cumpărarea unei locuințe de către un chiriaș care are sau a avut și a instrăinat o altă locuință. Iar exact intr-o asemenea situație se afla Traian Băsescu. In octombrie 2002, acesta devenise proprietarul unei vile din Otopeni, pe care i-a donat-o fiicei sale, Ioana, o lună mai tarziu.
NUP de la Udrea, pentru casa din Mihăileanu.
Dosarul "Casa din Mihăileanu" a devenit cunoscut imediat după ce Traian Băsescu a ajuns președinte. A rămas de notorietate modul in care procurorii de la Parchetul General, atunci condus de Ilie Botoș, au pus cruce cauzei, hotărand neinceperea urmăririi penale, in urma unei simple vizite, făcute de Elena Udrea. La fel ca in "Flota", și acest dosar poate fi redeschis, după ce Traian Băsescu va fi inlăturat de la Cotroceni, mai ales că, in 2007, la doi ani după soluția de NUP, Mugur Ciuvică, președintele "Grupului de Investigații Politice", a formulat o plangere penală impotriva funcționarilor implicați in acest caz."

1. Saracul Cinstit Basescu, ha, ha, ha!!!

""Flota", casa din Mihăileanu și tranzacțiile suspecte incheiate cu Costel Cășuneanu ii provoacă emoții lui Traian Băsescu • Cele trei dosare au fost suspendate in anii in care Băsescu a fost președinte • Toate pot fi insă redeschise, după ce Traian Băsescu va fi inlăturat de la Cotroceni • Acuzațiile ii pot aduce actualului președinte suspendat chiar și 20 de ani de pușcărie
Presedintele suspendat al Romaniei poate ajunge in același loc in care se află marele său dușman, Adrian Năstase. Traian Băsescu are toate șansele să fie "aruncat" intr-o celulă din Penitenciarul Rahova, in cazul in care va fi demis in urma referendumului din 29 iulie. Există trei dosare penale in care apare numele lui Traian Băsescu și care pot fi redeschise, dacă președintele suspendat va fi demis din funcție. La acestea se adaugă și afacerile controversate ale apropiaților lui Băsescu, care pot face oricand obiectul unor anchete. Totul se va intampla insă doar după ce in fruntea Parchetului General și la DNA nu se vor mai afla cozile de topor ale președintelui, Laura Codruța Kovesi și Daniel Morar, ale căror mandate expiră peste cateva luni. Cel mai cunoscut dosar in care apare numele lui Traian Băsescu este "Flota". De altfel, actualul președinte suspendat se confundă cu această cauză. Șeful statului este acuzat, alături de alte cateva zeci de persoane, de prejudicierea statului roman cu peste 11.000 de miliarde de lei, după vanzarea a 16 nave din flota maritimă romanească, in perioada 1991 - 2000. Traian Băsescu a fost trimis in judecată in acest dosar, dar cauza s-a suspendat după ce acesta a devenit președinte. Mai mult, la scurt timp după ce Băsescu a ajuns la Palatul Cotroceni, dosarul a fost retrimis de Inalta Curte la Direcția Națională Anticorupție, din cauza unor vicii de procedură. Mai exact, rechizitoriul nu fusese semnat de Ioan Amarie, ci de un subaltern al acestuia. Instanța supremă a cerut procurorilor DNA să refacă rechizitoriul, adică să pună semnătura corectă pe prima pagină. Ceea ce au făcut insă anchetatorii lui Daniel Morar a fost să cheltuiască zeci de mii de euro pe o nouă expertiză, prin care s-a stabilit că nu există niciun prejudiciu. Dosarul "Flota" a fost suspendat in perioada in care Traian Băsescu a ocupat funcția de președinte, dar poate fi reluat in cel mai scurt timp. Acuzat de abuz in serviciu in formă calificată și continuată, fals in inscrisuri, delapidare cu consecințe deosebit de grave, toate in concurs, Traian Băsescu are toate motivele să iși facă probleme. Asta pentru că, după lege, faptele s-ar prescrie in 2015. Totuși, pentru anii in care Băsescu a ocupat funcția de președinte, dosarul a fost suspendat, și prescripția la fel."

Silvico, mama, nu prea ai tu habar ce inseamna...

...'forum' si 'public'! Mona Pivniceru e unul din cei mai titratzi, apreciatzi si responsabili inalt magistratzi romani! Unanim apreciata in toata Europa... Cine esti tu, cucoana - senso stricto de DEX! - sa-tzi permitzi asemenea atacuri absolut insultatoare si nedemne??? Reveninm la 'forum' si 'public', mai ales in aceeashi fraza si unul linga altul... Din simplul motiv ca oricit de profesoara oi fi fost, limba romana are mari si totale necunoscute pt. tine... De exemplu, pleonasmul, sau mai pe intzelesul tau ... tautologia! Ca doar esti om de "litere", nu??? Cauta, mai fata, definitziile si sensurile cuvintelor 'forum' si 'public', si o sa te lamuresti. Sper... "Forum", prin insashi esentza lui latina cea mai profunda, inseamna adunare, colocviu, in cel mai ... public cu putintza intzeles! N-o sa te intreb ce facultate ai facut si unde... Da' o sa vreau, musai, sa stiu unde ai absolvit ... gimnaziul! Crezi ca se poate sa ne destainui locatzia si anul? Vreau sa le trimit o scrisoare profesorilor de acolo... De ... "multzumire"! E inadmisibil si barbar ca o femeie sa vorbeasca asa cum o faci tu despre o alta femeie! Barbatzii, cind sint golani, au scuza ca asa sint ei si ... testosteronul ii cam face ... misogini. Si de foarte multe ori si ... misandrini! Da' ... misoginie tocmai la o femeie??? Asta-i cel mai neauzit si impardonabil lucru la o ... doamna, nu? Dupa primul tau post - din fericire pt. memoria foshtilor tai studentzi disparut rapid! - ne-am lamurit, cu prisosintza, ce intzelegi tu din sintagma ... "spatziu public de dezbatere"! Nu mai vorbesc de limbaj, maniere si ... caracterul exprimarii. Absolut jenant pt. noi cei care trebuie sa "suportam" astfel de deviatzii ... lugubre din partea unei femei cu pretentzii intelectuale! Banuiesc ca ai si copii si nepotzi, nu? Oare ei citesc ce scrii tu pe-aici ?!? Sint foarte curios sa stiu ce parere or avea... Noi, stim ce "parere" avem noi! Ca o opinie personala, ca sa-tzi explice cineva in sfirsit de ce stirnesti atitea ... "pasiuni" chiar si la virsta ta, enumar: Caracterul permanenet abuziv al comment-urilor tale, unilateralitatea si "intransigentza" politica vadita, limbajul incongruent, strain limbii romane, logicii formale si educatziei unui dascal, lipsa de respect fatza de ceilaltzi forumishti de alta parere, lipsa de deontologie "profesionala" atunci cind faci postari la propriile ... "articole" si, nu in ultimul rind, aerul nefiresc de trist cum ca te-ai pricepe "la toate". Cind de fapt putem ushor constata ca nu e deloc asa!... Nu mai insista cu ... dramolete auto-edulcorate despre ... "libertatea de expresie". Nici asta nu stii ce inseamna in adevaratul sens al cuvintului ... libertate! Bref, prea multe "libertatzi"! De "stil", de "forma" si ... de "gindire"!!! Un sfat... Nu mai insista! Unii dintre noi ne simtzim jenatzi, iar ceilaltzi sint ... confuzatzi de-a dreptul! Si - vai! - nu mai da "sfaturi" de limba si gramatica - Ooops! - romaneshti! Enjoy pe 29!

TonyEsq1

Doamna de la CSM este ingrijorata de bani...doar asa este pina se "limpezesc apele"....si la noi in SUA, un candidat (si fost "speaker" al camerei reprezentantilor) a amenintat ca va "anihila" un intreg tribunal-cheie din America (9th Circuit Court of Appeals din San Francisco) daca va ajunge el presedinte...si in final, el nu a reusit sa treaca de pragul nominal de calificare pt. a fi "repreentativul" partidului republican in aceste demersuri pt. presedintie! Asa ca doamna de la CSM, va avea ocazia sa mai argumenteze pozitia ei inca o data, dupa ce toti comunistii, care au servit in statul totalitar al odiosului dictator Ceausescu, vor fi expulzati si din Justitie, si din alte departamente juridice care servesc la "placerea" presedintelui (asa cum servesc generalii nostrii Americani). Doar nu este justitia tarii Romane o institutie care sa "faca cu ochiul" presedintelui!! Ce mai "independenta" este aceasta? Ca exemplu, la noi in America, recent seful Curtii supreme a fost numit de republicani (ca sa sustina cit de posibil valorile republicane si constitutionale), dar el a "sarit gardul" cind a fost vorba de "salvarea" unei legi importante pt. populatia Americii! Oare de ce nu "sar gardul" si membrii seniori ai justitiei Romane, cind vad asa de multa asuprire sociala sub pumnul de fier al odiosului comunist care a servit guvernul totalitar al odiosului impuscat??? Vreti sa "sara gardul" musulmanii si sa-i invete multe aspecte din "sharia law" pe justitia romana asa dupa cum o fac deja in UK, Olanda, Belgia, la noi in America si in alte tari Europene?

 
 

 

 

Vai de capul vostru de politruci portocalii habarnautzi!...

Mona Pivniceru e unul din cei mai competentzi magistratzi din Europa!

Enjoy pe 29!

Dati o sentinta

definitiva si obligatorie...sa fie bani ! Doar n-ar fi prima data cand o faceti, nu ?

 

Demisia!

Sa plece in Belarus.

 

Sa vina la noi in America, ca sa i-si incerce norocul aici!!

Da, sint de acord, sa-si dea demisia din CSM, si s-o rupa la fuga catre America...poate aici va gasi bani in vre-un departament al unui stat mai mic care sa-l fraiereasca, si sa incerce sa "re-aranjeze" ea codul de procedura civila (Cod of Civil Procedure) ori cel penal! De ce nu? Poate ca va reusi aici sa-si gaseasca norocul, de ce sa-si bata capul cu nebunii astia de comunisti care i-i doare in cot de "democratizarea" justitiei romana si a multor tribunale de pe teritoriul Romaniei!!

Codul Rosu se instaleaza pe justitie

sa plece dictatoru' de Basescu si sa se reinstaureze mult dorita si iubita sovietizare a Romaniei, tanti Mona poate fi promovata in Procurorul Poporului si sa vedeti ce repede se va construi Canalul Bucuresti-Dunare si Siret-Baragan, brigadieri avem destui din cei ce au picat bacul cu nota 2. Eu voi fi sef tarnacop, ca am experienta de acum 30 de ani ! Bataturile nu mi-au trecut, sunt infipte bine in palma.

 

Incredibil! Dar, Dvs. aveti ceva dovezi...totusi cit de putin?

Domle, hai ca mi-ai taiat respiratia! Asa ceva se petrece in CSM??? Este chiar incredibil, daca-i asa!
Ce sa mai vorbim de democratie, cu astfel de caractere!

 


Vezi comentarii inadecvate
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor