Monica Hoffman, pusa sub invinuire in dosarul Schwartzenberg - surse

Luni, 14 Octombrie 2013, ora 18:26
2793 citiri
Monica Hoffman, pusa sub invinuire in dosarul Schwartzenberg - surse
Foto: Ziare.com

Monica Hoffman a fost pusa sub invinuire, luni, de procurorii anticoruptie, in dosarul in care sunt vizate 16 persoane, intre care Maricel Pacuraru si Fabian Schwartzenberg, pentru delapidare, evaziune si spalare de bani de peste un milion de euro, potrivit unor surse judiciare.

Monica Hoffman nu a dorit sa faca declaratii la iesirea din sediul Directiei Nationale Anticoruptie, unde a fost audiata in urma unor perchezitii.

Surse judiciare au declarat ca Monica Hoffman a fost pusa sub invinuire in acest caz, fara a preciza infractiunile pentru care este cercetata.

Procurorii DNA au facut, luni, perchezitii la imobile detinute de fratele lui Elan Schwartzenberg, cazul avand legatura cu dosarul disparitiei lui Codrut Marta. Perchezitii au fost facute si la imobile ale Monicai Hoffman, o apropiata al lui Elan Schwartzenberg, precum si la cele ale lui Maricel Pacuraru, au precizat sursele citate.

In acest caz sunt vizate fapte de evaziune fiscala si spalare de bani in legatura cu activitatea Realitatea Media, au precizat aceleasi surse.

Directia Nationala Anticoruptie a aratat, intr-un comunicat de presa, ca procurorii Sectiei de combatere a coruptiei fac cercetari intr-o cauza penala complexa ce vizeaza savarsirea mai multor infractiuni, printre care trafic de influenta, spalarea banilor proveniti din evaziune fiscala, inselaciune cu consecinte deosebit de grave, bancruta frauduloasa, delapidare, in care sunt implicate peste 30 persoane fizice si mai multe persoane juridice.

"Potrivit probelor administrate pana in acest moment al urmaririi penale, suma care face obiectul spalarii de bani este de peste 1.000.000 euro", a precizat DNA.

Luni dimineata au fost facute perchezitii domiciliare in 35 de locatii din Bucuresti, fiind emise mandate de aducere pentru 16 persoane, care urmeaza sa fie audiate de procurori, se mai arata in comunicatul DNA.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, proaspăt desemnată candidatul social-democraților la Primăria Capitalei, și-a început deja discursurile de candidat, marți, 23 aprilie, la nici...
Ciolacu, dragoste cu năbădăi cu Firea. Uite catastrofa, nu mai e catastrofa
Ciolacu, dragoste cu năbădăi cu Firea. Uite catastrofa, nu mai e catastrofa
A ieșit domnul Marcel Ciolacu, premierul României și liderul PSD, la o conferință de presă alături de Gabriela Firea, să spună în fața tuturor cât este de deșteaptă și frumoasă,...
#Monica Hoffman invinuita Schwartzenberg, #audieri DIICOT Realitatea Schwartzenberg , #justitie