Nicio speranta pentru Justitie! (Opinii)

Autor: Ioana Ene Dogioiu - Senior editor
Vineri, 13 Mai 2011, ora 12:48
8100 citiri
Nicio speranta pentru Justitie! (Opinii)

Nu stiu daca judecatoarea Elena Turcu era sau nu beata in seara in care a fost oprita de politie la Targoviste, dupa ce a comis un accident rutier minor. Analizele par sa fi confirmat alcoolemia, insa au fost invalidate pe chestiuni procedurale.

Habar nu am daca roseata suspecta pe care o avea atunci pe obraji si nas a fost o chestiune medicala, dupa cum sustine domnia sa, sau era semnul unui zdravan consum de alcool.

Dar stiu sigur ca un magistrat care se comporta asa cum s-a comportat doamna Turcu in acea seara este absolut incompatibil cu meseria si statutul social pe care le are. Iar daca era intr-adevar perfect treaza, e cu atat mai grav.

Elena Turcu i-a injurat si bruscat pe politisti, i-a amenintat pe jurnalisti ca "le arde una peste bot", a dat un recital de violente fizice si verbale, a opus rezistenta la recoltarea probelor biologice, toate filmate si difuzate de sute de ori de catre televiziuni.

S-a comportat, asadar, in ochii unei intregi tari, ca ultimul golan prins beat la volan si dezlantuit impotriva autoritatii statului. Dar Elena Turcu face parte din autoritatea statului, se afla pe cea mai inalta treapta a ei si prin comportamenul afisat nu face decat sa discrediteze aceasta autoritate cu mult mai grav si mai eficient decat ar reusi orice golan beat.

Dar iata ca datorita colegilor sai de la ICCJ, care i-au aratat o indulgenta de neimaginat in oricare alt caz, Elena Turcu a iesit basma curata. A fost achitata, iar statul trebuie sa-i plateasca salariile din perioada suspendarii.

Si pentru ca Traian Basescu, incercand probabil sa-i taie o retragere comoda in plin scandal, i-a refuzat pensionarea, iat-o repusa in drepturi, apta sa imparta din nou dreptatea, sa-i judece, eventual, si pe cei prinsi beti la volan, si pe cei care ultragiaza purtatorii autoritatii statului, si pe cei care insulta, si pe cei care ameninta.

Asa cum Viorica Costiniu, cea care mai ieri agoniza pe holurile tribunalului in asteptarea unei sentinte care sa-i scoata sotul din arestul Parchetului, este numai buna sa judece solicitarile de arestare ale aceluiasi Pachet.

Ce credibilitate mai poate avea in aceste conditii justitia din Romania in ochii justitiabilului? Cum sa aiba el incredere in integritatea unor astfel de magistrati. Revenirea Elenei Turcu in instanta este o pata pe obrazul tuturor magistratilor din Romania si ar trebui stearsa repede.

Singurul organ care poate, insa, reactiona, nu la presupusa betie, ci la certul comportament total inadecvat al Elenei Turcu, este CSM. Dar tocmai CSM este cel care, luand ca notarul act de achitare, a repus-o pe Elena Turcu in pozitia anterioara, de judecator la Tribunalul Dambovita.

Nicio surpriza, de fapt. CSM n-a fost niciodata un autentic organ de judecata al magistratilor, ci un autentic sindicat in care toti coruptii, toti golanii, toti ticalosii acestei bresele isi gasesc adapost si protectie. Membrii CSM sunt alesi prin votul breslei, asa ca atat componenta cat si deciziile CSM raspund obiectivelor si grijilor reale ale magistratilor: propria protectie in fata legii si pastrarea statutului de stat in stat.

Dar nici cei care au promis pana n-au mai putut reforma Justitiei nu vor sa schimbe putinul pe care-l pot schimba in CSM. Ca dovada, coalitia de guvernare il va sustine, ca al doilea reprezentant al societatii civile din cadrul CSM, pe fostul consilier al Rodicai Stanoiu. Doinel Dinuica, devenit peste noapte din plutonier major profesor universitar, prorector in cadrul Universitatii Spiru Haret, are un trecut remarcabil.

A fost martor in procesul sinuciderii fostului judecator in procesul ceausestilor, Gica Popa. Ulterior, a facut parte din lotul celor ajunsi notari in conditii suspecte, in timpul mandatelor ministrilor Stanoiu si Diaconescu. In scandal au fost implicati printre altii Manuela Mitrea si Corina Dumitrescu, sotia deputatului PSD Cristian Dumitrescu.

Culmea culmilor, d-na Dumitrescu, alta pupila a Rodicai Stanoiu, este si ea candidata, tot din partea societatii civile, la un post in CSM. O sustine PSD, dar PD-L n-o respinge. Ilustrul Doinel Dinuica a fost ales de Coalitie in detrimentul propunerii Monicai Macovei care l-ar fi vrut in CSM pe Horia Maican.

In actuala componenta a CSM exista 4 nume noi si reformiste. Daca mai veneau doua din societatea civila puteam avea o speranta de reala schimbare la nivelul celei mai nereformate si mai bolnave bresle din Romania, dupa aceea a politicienilor, desigur. Ei bine, iata ca Puterea a taiat aceasta speranta. Ramanem cu Elena Turcu si Rodica Stanoiu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#justitie corupta Romania, #reforma justitie Romania, #judecatoare Elena Turcu , #justitie
Comentarii
Poza SC USL Felix SRL
SC USL Felix SRL
rank 1
Cată rusine! Justitia pentru o tară este ca temelia pentru o casă. Mai bine casă fără temelie decat construită pe zăpada pornită deja in avalansă spre prăpastie. Justitia si Mass-Media au pus capac operei lui Iliescu de desfiintare a Romaniei.