Omar Hayssam, dezvaluiri despre relatia cu Basescu: Am donat PD aparate de 100.000 de dolari (Video)

Luni, 18 Mai 2015, ora 12:40
5201 citiri
Omar Hayssam, dezvaluiri despre relatia cu Basescu: Am donat PD aparate de 100.000 de dolari (Video)

Omar Hayssam sustine ca a donat PD echipamente medicale de peste 100.000 de dolari, la solicitarea lui Mohamad Yassin, pe care l-a cunoscut in 2004 si care i-a cerut sa sprijine financiar PD in campanii, iar in schimb Traian Basescu "ar fi dispus sa intervina" pentru a "rezolva" dosarul sau penal.

"Echipa de aparare" a lui Omar Hayssam a postat, luni, pe Facebook, un mesaj intitulat "Machiavelism - Traian Basescu si aghiotantul sau", in care vorbeste despre imprejurarile in care l-a cunoscut pe Mohamad Yassin si despre relatiile acestuia cu Traian Basescu.

"In anii 2003 si 2004, numele meu a aparut in revista oamenilor de afaceri Capital Top 300, pentru ca firma mea a devenit cunoscuta in Romania, avand un numar mare de angajati, adica nu era o companie oarecare, ci a devenit cunoscuta datorita seriozitatii sale si achitarii de toate obligatiile care ii reveneau.

Aceasta aparitie a mea in revista a starnit multe invidii si ura din partea unor persoane cu influenta si din partea unor persoane care sunt membri in partidele politice existente", sustine Omar Hayssam.

El mai spune ca de-a lungul timpului a primit direct si indirect "amenintari cu iz politic", carora nu le-a dat importanta, iar in 2 noiembrie 2004, in plina campanie electorala, la firma sa si la birourile unor apropiati de-ai sai au fost facute perchezitii.

"Dupa descinderile care au avut loc, politistii au insistat la procurori ca eu sa fiu arestat, dar procurorii s-au opus, neavand probe in numele meu. Nu au gasit nimic care sa indice ca as fi facut ilegalitati, in consecinta nu au putut satisface asteptarile celor care au initiat acele perchizitii cu directive politice.

Din acest motiv au recurs la obisnuita metoda de intimidare. Astfel, angajati, apropiati, rude si persoane care nu ma cunoasteau au declarat impotriva mea. Tot ceea ce se intampla avea directive politice clare", spune sirianul.

Potrivit acestuia, la o zi de la descinderi, in biroul sau si-a facut aparitia Mohamad Yassin, pe care nu il cunostea si care s-a prezentat ca fiind vicepresedintele Uniunii Arabilor din Romania, acesta spunandu-i ca are cunostinta de descinderile care l-au vizat.

"Astfel, Mohamad Yassin si-a folosit pozitia ca paravan, erijandu-se intr-un aparator al cetateniilor de origine araba. Mi-a spus ca in baza declaratiilor mi se pregateste un dosar mare. Mohamad Yassin s-a oferit sa ma ajute sa imi rezolv problema cu acest dosar, sustinand ca il cunoaste pe Traian Basescu, care ar fi dispus sa intervina dupa ce va fi ales presedinte.

Basescu explica relatia cu medicul lui Omar Hayssam: Am avut nevoie de el (Video)

Mi-a povestit ca il cunoaste pe Traian Basescu de mult timp, de cand era capitan de vas si ca de fapt Basescu se cunoaste cu tatal lui, care lucra in portul Tartous din Siria si a lucrat cu acesta in operatiuni de contrabanda cu tigari, bauturi si altele, iar atunci cand Basescu avea curse pe vapor inspre Siria, ii dadea marfa pe care o avea, apoi lua alta marfa la schimb. Astfel s-au desfasurat relatiile intre Mohamad Yassin si Traian Basescu", se mai arata in mesajul postat pe Facebook de "echipa de aparare" a lui Hayssam.

Acesta mai sustine ca, pentru a parea credibil, Mohamad Yassin i-a divulgat detalii despre relatia sa cu Traian Basescu si i-a cerut sa renunte la PSD si sa se alature PD, partid pe care sa il finanteze in campaniile electorale.

"Mi-a spus (Mohamad Yassin -n.red.) ca in perioada in care era primarul Bucurestiului i-a dat cateva imobile si spatii comerciale, printre care casa si sediul biroului lui din strada Comana, nr.19, sector 1, si un spatiu comercial cu o suprafata de 580 metri patrati pe Calea Grivitei, la nr. 198-200, sector 1.

Mohamad Yassin mi-a cerut sa renunt la calitatea mea de membru PSD si sa ma alatur PD, sa-l sprijin financiar in campaniile electorale. I-am spus ca nu voi renunta la calitatea mea de membru, deoarece pozitia mea din PSD nu poate influenta cursa pentru prezidentiale, insa nu mi-a dat de ales decat sa sprijin PD-ul financiar", mai scrie "echipa de aparare" a sirianului.

Acesta sustine ca a inceput sa se intalneasca zilnic cu Mohamad Yassin, in prezenta lui Mohamed Munaf, si ca Yassin "se plangea mereu ca in partid nu sunt bani si ca el si-a cheltuit toti banii sprijinind partidul si alegerile".

"Discuta cu Basescu la telefon zilnic, in fata mea. Acesta discuta, de asemenea, cu Elena Udrea si Emil Boc si era evident ca avea legaturi puternice cu acestia. Am decis sa donez PD-ului echipamente medicale in valoare de peste 100.000 de dolari americani. Am achizitionat aceste echipamente si le-am dus la sediul PD-ului din strada Modrogan nr.1, sector 1, eu impreuna cu Mohamed Munaf si Mohamad Yassin.

Acolo ne-am intalnit cu George Albu, caruia i-am spus ca aceasta este o donatie pentru partid. Acesta mi-a multumit si i-a dat soferului camionului o adresa din Targoviste, spunandu-i sa duca echipamantele medicale la acea adresa. Am plecat desigur fara nicio chitanta, ca de fiecare data", se mai arata in mesaj.

In 22 aprilie, Omar Hayssam a fost adus de la Penitenciarul Margineni (Dambovita), unde isi executa pedeapsa cu inchisoarea, la sediul Directiei Nationale Anticoruptie, pentru a fi audiat in dosarul in care medicul Mohamad Yassin a fost arestat, dupa ce ar fi cerut doua milioane de euro pentru a interveni in obtinerea unei decizii de anulare a pedepsei cu inchisoarea a sirianului.

Numele lui Traian Basescu, in dosarul de mita al medicului lui Omar Hayssam

De asemenea, in dosarul lui Mohamad Yassin au fost audiati, in calitate de martori, Ovidiu Ohanesian, unul dintre jurnalistii rapiti in Irak, si fostii magistrati Ciprian Nastasiu si Sofica Dumitrascu.

Fostul procuror Nastasiu si fostul judecator Dumitrascu au intrat in atentia opiniei publice dupa ce Nastasiu a cerut instantei, in 2006, eliberarea lui Omar Hayssam, motivand faptul ca sirianul este grav bolnav. Solicitarea a fost admisa de Sofica Dumitrascu, care era judecator la acel moment, motiv pentru care Hayssam a fost pus in libertate, iar in scurt timp a fugit din tara.

Motivarea condamnarii lui Hayssam: A initiat si finantat o entitate terorista pentru a-si proteja veniturile ilicite

Mohamad Yassin se afla in arest din 4 aprilie, aceeasi masura fiind dispusa si pentru Tahli Fadel, complicele medicului.

Potrivit procurorilor DNA, in perioada octombrie 2014 - martie 2015, Mohamad Yassin, direct si prin intermediul lui Tahli Fadel, a cerut de la doua persoane, denuntatoare in cauza, suma de aproximativ doua milioane de euro, spunand ca ar putea influenta organe judiciare in vederea desfiintarii, pe cale extraordinara, a unei hotarari de condamnare la pedeapsa inchisorii cu executare, astfel incat persoana condamnata sa fie pusa in libertate. Persoana condamnata este unul dintre denuntatorii din acest dosar.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Omar Hayssam mita PD, #Omar Hayssam aparate PD, #Omar Hayssam Basescu , #justitie