Pedepsele fratilor Nutu si Sile Camataru, reduse

Luni, 11 Aprilie 2011, ora 22:29
4087 citiri
Pedepsele fratilor Nutu si Sile Camataru, reduse

Curtea de Apel Bucuresti a redus pedepsele aplicate majoritatii inculpatilor din clanul Camataru, condamnarea lui Ion Balint fiind redusa de la 13 la sase ani de detentie, iar cea a lui Vasile Balint, de la 15 la 13 ani de inchisoare, decizia putand fi atacata cu recurs.

Curtea de Apel Bucuresti a facut publica, luni, minuta deciziei prin care a admis apelurile mai multor inculpati din dosarul privind savarsirea de fapte cu violenta, proxenetism, camatarie si trafic de persoane, in care fratii Vasile si Ion Balint au fost condamnati de Tribunalul Bucuresti la pedepse de 15 si, respectiv, 13 ani de inchisoare, informeaza Mediafax.

Inculpatii ale caror apeluri au fost admise sunt Ion "Nutu" Balint, Vasile "Sile" Balint, Ion Lungu, Cristian Gheorghe, Laurentiu Roman, Laurentiu Cosma, Costel Urzica, Iulian Bocu, Smaranda Stoica, Danut Ion, Iulian Marghiolescu, Adrian Panduru, Marian Simirianu, Leonard Barbieru, Constantin Stoica, Adi Dinescu, Stefan Gheorghe, Eugen Gheorghe, George Ionut Teodoru Baboi, Cristian robert Boboc, Cristian Alexandru Cirstoiu, Alina Vasile, Silviu "Fluturica" Dudita, Sile Stan si Angela Stoica.

Astfel, dupa rejudecare, Curtea de Apel Bucuresti a redus pedeapsa aplicata pentru infractiunea de "initiere sau constituire a unui grup infractional organizat ori aderarea sau sprijinirea sub orice forma a unui astfel de grup", savarsita de Ion Balint, de la 13 la sase ani de inchisoare. In cazul acestuia, instanta a dedus durata de pedeapsa executata, respectiv de la 12 iulie 2004 la 9 iunie 2010, respectiv cinci ani si 11 luni.

In cazul lui Vasile "Sile" Balint, Curtea de Apel Bucuresti a redus cu doi ani pedeapsa de 15 ani de inchisoare si de la patru la doi ani pedeapsa complementara a interzicerii drepturilor.

Fata de Silviu "Fluturica" Dudita, unul dintre "locotenentii" clanului Camataru, instanta a redus pedeapsa aplicata de la sapte ani la sase ani de inchisoare. Ca efect al contopirii pedepselor, acesta va executa pedeapsa de 12 ani de inchisoare.

Pedeapsa inculpatului Cristian Gheorghe a fost redusa de la opt la sapte ani de inchisoare, a lui Laurentiu Roman de la patru la trei ani de inchisoare.

In cazul inculpatului Laurentiu Cosma, judecatorii i-au aplicat acestuia pedeapsa cea mai grea, de sapte ani si sase luni de inchisoare.

In cazul lui Costel Urzica, judecatorii Curtii au inlaturat sporul de un an inchisoare aplicat, urmand ca acesta sa execute pedeapsa cea mai grea de 10 ani inchisoare.

Pentru Iulian Bocu instanta a redus pedeapsa aplicata de Tribunal de la sapte la patru ani de inchisoare, retinand circumstante atenuante si efectele acestora.

In privinta mamei fratilor Balint, Smaranda Stoica, Curtea a inlaturat dispozitia de anulare a mandatului de executare a pedepsei, precum si dispozitia de emitere unui nou mandat de executare pentru pedeapsa rezultanta aplicata prin sentinta. Si in cazul celorlati inculpati mai sus mentionati pedepsele au fost reduse.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#pedeapsa nutu camataru redusa, #pedeapsa sile camataru redusa, #dosar camatari inculpati pedepse , #justitie