Pentru ce e condamnat detinutul care a amenintat-o cu moartea pe Aspazia Cojocaru

Vineri, 27 Iulie 2012, ora 16:04
5598 citiri
Pentru ce e condamnat detinutul care a amenintat-o cu moartea pe Aspazia Cojocaru
Foto: CCR

Detinutul care a amenintat-o cu moartea pe judecatoarea Aspazia Cojocaru de la CCR inainte de discutarea avizului privind suspendarea presedintelui Traian Basescu a fost condamnat, in 2009, la 19 ani de inchisoare pentru omor.

Potrivit Parchetului, Nicu Pirlateanu este incarcerat in Penitenciarul Giurgiu, dupa ce a fost condamnat la 19 ani inchisoare pentru comiterea infractiunii de omor calificat. Pirlateanu a fost arestat pe 11 ianuarie 2008, la trei zile dupa ce isi omorase tatal, fiind condamnat definitiv si incepand executarea pedepsei de 19 ani inchisoare, in baza mandatului de executare emis de catre Tribunalul Constanta in 17 martie 2009.

Pirlateanu a fost pus sub invinuire si este audiat, vineri, de catre procurorii Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, pentru savarsirea infractiunii de ultraj, dupa ce a fost identificat pe baza probelor ADN drept autor al amenintarii cu moartea la adresa judecatorului Aspazia Cojocaru de la CCR, din data de 10 iulie.

Kovesi: Amenintarea celor doi politisti facuta Aspaziei Cojocaru, o fapta destul de grava

Pe baza probelor administrate in cauza, anchetatorii au stabilit ca Nicu Pirlateanu i-a trimis Aspaziei Cojocaru mesajul de amenintare cu moartea din 10 iulie "prin intermediul corespondentei traansmisa in plic pe adresa Curtii Constitutionale", a informat Parchetul.

Tot vineri anchetatorii au facut o perchezitie pe baza autorizatiei emise de catre judecator la Penitenciarul Giurgiu, de unde au fost ridicate mai multe inscrisuri, care vor fi analizate in ansamblul probelor administrate in cauza.

Totodata, cei doi lucratori de politie, unul din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Olt si Directiei Generale a Municipiului Bucuresti, au fost audiati de catre procurorii Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.

De asemenea, le-a fost adusa la cunostinta invinuirea si au fost audiati in legatura cu infractiunea de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor, ce li s-a retinut in sarcina. Acestia nu au facut uz de dreptul lor de a nu face declaratii, ci au dat declaratii in legatura cu fapta imputata, a precizat Parchetul.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#detinut Aspazia Cojocaru condamnat omor, #detinut condamnat omor, #Aspazia Cojocaru amenintata , #justitie