Peste 3.300 de candidati sustin proba scrisa pentru admiterea in magistratura

Joi, 25 August 2011, ora 09:05
3032 citiri
Peste 3.300 de candidati sustin proba scrisa pentru admiterea in magistratura
Foto: Arhiva

Peste 3.300 de absolventi de drept sustin, joi, prima proba, cea scrisa, pentru admiterea pe cele 200 de locuri de auditori de justitie scoase la concurs de Institutul National al Magistraturii si Consiliul Superior al Magistraturii, potrivit listelor publicate de INM.

Potrivit sursei citate, 3.433 de absolventi de Drept s-au inscris in concurs, iar dupa verificarea dosarelor si retragerea unora dintre candidati au ramas in cursa 3.373.

Acestia concureaza pentru admiterea pe unul din cele 200 de locuri de auditori de justitie, 100 de procurori si 100 de judecatori.

Acestia sustin, joi, prima proba, cea scrisa, care consta intr-un examen tip grila, cu 100 de intrebari din dreptul civil, dreptul procesual civil, dreptul penal si dreptul procesual penal. Pentru a promova examenul, care este eliminatoriu, candidatii trebuie sa obtina minim 70 de puncte din cele 100 posibile.

Rezultatele probei scrise urmeaza sa fie afisate pe 31 august, iar cele finale, dupa solutionarea eventualelor contestatii, pe 6 septembrie.

A doua etapa a concursului are doua probe, respectiv un test de verificare a rationamentului logic, care consta tot intr-un test grila, care se sustine pe 8 septembrie, urmata de un interviu, care consta in chestionarea orala a candidatilor in scopul identificarii aptitudinilor, motivatiilor si elementelor de etica specifice profesiei de magistrat, proba care va avea loc in perioada 9 - 19 septembrie.

Rezultatele finale la concursul de admitere la INM vor fi afisate pe 26 septembrie. Nota finala a candidatilor se compune din nota la proba scria, care conteaza in proportie de 75%, cea la testul de verificare a rationamentului logic (15%), in timp ce rezultatul interviului conteaza in proportie de 10%.

Pentru a fi considerat promovat, un candidat trebuie sa obtina minim nota 7, iar admiterea se face in ordinea descrescatoare a notelor.

La concursul pentru admiterea la INM se poate inscrie, potrivit legii, persoana care are cetatenie romana, domiciliu in Romania si capacitatea deplina de exercitiu, este licentiata in Drept, nu are antecedente penale sau cazier fiscal, cunoaste limba romana si este apta din punct de vedere medical si psihologic pentru exercitarea functiei

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#examen admitere Magistratura, #proba scrisa joi , #justitie