Prefectul judetului Galati a fost retinut: A vrut sa angajeze o prietena a sotiei sale (Video)

Vineri, 15 Noiembrie 2013, ora 10:23
4428 citiri
Prefectul judetului Galati a fost retinut: A vrut sa angajeze o prietena a sotiei sale (Video)
Foto: Impact Est

Prefectul judetului Galati, Catalin Emanoil Bocaneanu, a fost retinut de procurorii DNA pentru infractiuni de coruptie.

Bocaneanu este acuzat, printre altele, de trafic de influenta in forma continuata, santaj si abuz in serviciu, se arata intr-un comunicat al Directiei Nationale Anticoruptie.

Prefectul Bocaneanu este acuzat ca ar fi exercitat presiuni asupra unei persoane din conducerea Evidentei Populatiei Galati, pentru a angaja in institutie o prietena a sotiei sale.

Pentru a asigura castigarea concursului de angajare a persoanei respective, inculpatul Bocaneanu l-a determinat pe presedintele comisiei de concurs, Tudorel Chirnoaga, sa-i trimita femeii subiectele, prin intermediul lui Bogdan-Valentin Topala, inainte de sustinerea concursului.

Totodata, in cursul anului 2013, inculpatul a efectuat demersuri astfel incat sa se asigure ca o anumita firma care avea un contract cu Directia pentru Evidenta Populatiei Galati va primi contravaloarea contractului, in conditiile in care Institutia Prefectului Judetului Galati nu gestiona fondurile acestei unitati, ci Consiliul judetean Galati.

Alimente, bani, o cada si o baterie de dus ca spaga

In schimbul interventiei sale, prefectul Bocaneanu a cerut firmei respective sa-i monteze niste instalatii precum o cada pentru dus si o baterie de dus, dar a solicitat ca bunurile sa nu apara pe devizul de lucrari. Totodata, acesta a pretins si o suma de bani din contravaloarea contractului, bani pe care urma sa-i incaseze dupa virarea contravalorii contractului in contul firmei care executa lucrarea.

Prefectul Bocaneanu a intervenit si pentru ocuparea functiei de inspector sef in cadrul ISU Galati. Astfel, in calitate de membru al comisiei, el a sprijinit un candidat care sa fie declarat castigator in urma concursului desfasurat in luna august.

Totodata, Emanoil Bocaneanu l-a determinat pe un alt candidat din cadrul ISU Ialomita sa nu-si valorifice corect cunostintele in vederea ocuparii functiei pentru care candida. Anterior, Bocaneanu, fiind deja prefect al judetului Galati, primise in repetate randuri, de la candidatul pe care l-a sprijinit, produse alimentare si bauturi.

Prefectul "intervenea" peste tot

In perioada 2012 - 2013, folosindu-se de functia de prefect, a intervenit la angajatii din cadrul Serviciului Judetean de Evidenta a populatiei pentru prelungi unei colege de-ale lor suspendarea din activitate. In schimbul interventiei sale, Bocaneanu a primit de la angajata respectiva, in mod repetat, sume de bani prin intermediul fiicei ei.

In cursul anului 2013, Emanoil Bocaneanu a intervenit, de doua ori, pe langa ofiteri ai Politiei Rutiere Galati, astfel incat un subordonat al sau de la prefectura sa fie sanctionat doar cu avertisment pentru depasirea limitei de viteza, pentru neacordarea de prioritate la trecerea de pietoni, respectiv sa i se inlature sanctiunea de suspendare a permisului de conducere.

In perioada august - septembrie 2013, Bocaneanu s-a folosit de influenta pe care o avea ca prefect pentru a-i asigura administratorului unei societati comerciale accesul la persoanele din conducerea Directiei Regionale de Finante Galati, pentru rezolvarea unor probleme ale firmelor. In schimbul interventiei, prefectul a primit, in repetate randuri, produse alimentare.

Perchezitii la Prefectura DNA Galati, dupa o angajare suspecta

Prectul de Galati a mai intervenit o data pentru acelasi administrator, contactand in mod repetat o persoana din conducerea unei unitati siderurgice, ca sa-i asigure desfacerea de produse pe platforma combinatului. In schimb, prefectul a primit din nou produse alimentare.

In perioada august - octombrie 2013, pe fondul reorganizarii structurilor judetene ale Finantelor Publice, Emanoil Bocaneanu s-a folosit din nou de functia de prefect pentru a asigura mentinrea in functie a patru persoane care riscau sa-si piarda functiile.

In perioada 2012 - 2013, a pus o persoana din subordinea sa cumpere mai multe bunuri cu banii Directiei judetene pentru Evidenta Persoanei Galati.

Avand in vedere acuzatiile aduse, procurorii au dispus retinerea pentru 24 de ore a acestuia, urmand ca el sa fie prezentat cu propunere de arestare preventiva pentru 29 de zile la Tribunalul Galati.

I.S.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#prefect Galati retinut, #prefect Galati trafic influenta, #Emanoil Bocaneanu DNA , #justitie