Presedintele CJ Prahova, Mircea Cosma, va fi cercetat in libertate, sub control judiciar - Update

Miercuri, 12 Februarie 2014, ora 19:01
14371 citiri
Presedintele CJ Prahova, Mircea Cosma, va fi cercetat in libertate, sub control judiciar - Update
Foto: Observatorulph.ro

Presedinele Consiliului Judetean Prahova, Mircea Cosma, va fi cercetat in libertate, sub control judiciar, a decis, miercuri, instanta suprema.

Controlul judiciar este o masura preventiva prevazuta de noul Cod de procedura penala, necesara pentru a impiedica inculpatul sa se sustaga de la urmarirea penala.

In perioada in care presedintele CJ se va afla sub control judiciar, trebuie sa se prezinte la DNA sau la organul desemnat cu supravegherea de fiecare data cand este chemat, sa informeze cu privire la schimbarea locuintei, sa se prezinte la organul desemnat cu supravegherea conform programului intocmit de politie si sa nu paraseasca Romania fara incuviintarea prealabila a procurorului.

De asemenea, Cosma are si interdictia de a detine sau folosi arme.

In ceea ce-l priveste pe Daniel Adrian Alixandrescu, director executiv al Directiei Patrimoniu din cadrul CJ Prahova, judecatorii au dispus masura arestarii preventive la domiciliu.

Decizia magistratilor de la ICCJ nu este definitiva, ea putand fi contestata la instanta suprema.

Anterior, televiziunile si agentiile de stiri au anuntat ca si pentru Cosma s-a dispus masura arestarii la domiciliu.

In cursul serii de miercuri, Cosma a fost transportat la Spitalul Judetean din Ploiesti, urmand sa fie transferat in arest la domiciliu, potrivit Antena 3. Presedintele CJ Prahova este in continuare internat in sectia de cardiologie a Spitalului Judetean de Urgenta Ploiesti, miercuri seara, la ora 20.00.

Miercuri, in jurul orei 15:30, a expirat ordonanta de retinere pentru 24 de ore a liderului CJ Prahova, iar Cosma a parasit sediul ICCJ in jurul orei 16.00. Ulterior, avocatii sai au cerut instantei supreme cercetarea in libertate a clientului lor sau dispunerea masurii arestului la domiciliu, deoarece Mircea Cosma are probleme cardiace si ar urma sa se opereze.

Presedintele CJ Prahova a plecat de la Inalta Curte cu ambulanta - afla acasa daca va fi arestat

Presedintele CJ Prahova a fost retinut, marti, de procurorii anticoruptie sub acuzatia de trafic de influenta. El a ajuns ulterior la spital, invocand un puseu de tensiune.

Intrebat de jurnalisti cum comenteaza acuzatiile aduse de procurori, Mircea Cosma a replicat: "Sunt inventii. Daca luam 1 milion de euro mita, mai eram aici?".

Presedintele CJ Prahova, retinut. Fiul sau, deputat PSD, pus sub acuzare pentru coruptie

In acelasi dosar, procurorii au cerut Camerei Deputatilor avizul necesar pentru arestarea preventiva a fiul lui Cosma, deputatul PSD Vlad Cosma. Solicitarea DNA a ajuns miercuri pe masa comisiei juridice, urmand ca luni deputatul sa fie audiat, iar ulterior plenul Camerei sa voteze daca este sau nu de acord cu arestara acestuia.

Totodata, marti, lui Vlad Cosma i s-au adus la cunostinta calitatea de inculpat si acuzatiile, iar lui Mircea Cosma calitatea de suspect.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Preşedintele Klaus Iohannis va efectua, săptămâna viitoare, de luni până miercuri, o vizită oficială în Republica Coreea, la invitaţia omologului său, Yoon Suk Yeol, informează...
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
#Mircea Cosma arestat domiciliu, #Mircea Cosma arestat 29 zile, #presedinte CJ Prahova arestat domiciliu , #justitie