Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Presedintele ICCJ il critica dur pe Ponta: Declaratii inadmisibile, se inmultesc atacurile la justitie! (Video)

Joi, 16 Ianuarie 2014, ora 08:58
6767 citiri
Presedintele ICCJ il critica dur pe Ponta: Declaratii inadmisibile, se inmultesc atacurile la justitie! (Video)

Livia Stanciu, presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie, l-a criticat dur pe premierul Victor Ponta, acuzand ca se inmultesc atacurile la adresa justitiei.

"Nu-i este permis premierului Romaniei sa faca aprecieri privind actul de justitie. Sa lase judecatorii sa-si faca treaba. Declaratiile sale duc la decredibilizarea justitiei.

Declaratiile premierului afecteaza independenta justitiei, inducand in randul populatiei un sentiment de neincredere. Toti magistratii sunt nemultumiti de aceasta atitudine", a declarat Livia Stanciu, joi, la intrarea in CSM.

Potrivit acesteia, este "extrem de grav ca oameni politici care detin functii importante in stat fac afirmatii de-a dreptul incredibile pentru noi, care nu urmaresc decat decredibilizarea sistemului judiciar. Faptul ca premierul Romaniei a indus ideea ca la ICCJ dosarele se judeca in raport de culoarea politica a inculpatilor este extrem de grav. Sa spui ca in aceste dosare sentintele se pronunta nu pe baza de probe, ci pe baza de ingerinte politice, este extrem de grav", a reprosat Livia Stanciu.

Presedinta ICCJ a mentionat ca nu este pentru prima oara cand premierul afecteaza independenta justitiei, facand referire la declaratiile sale legate de condamnarea lui Adrian Nastase in dosarul Zambaccian.

"L-am auzit pe premier spunand 'eu nu ma pronunt decat dupa ce hotararile sunt definitiv pronuntate de judecatori'. Intr-un interviu al sau recent, s-a pronuntat si nu e pentru prima oara. Nu este permis premierului Romaniei sa faca afirmatii, aprecieri cu privire la persoana unui inculpat, ca e un om extraordinar, ma refer la Becali, atat timp cat dosarul e la judecata. Aceeasi afirmatie am vazut-o la Relu Fenechiu. Sa lase colegii judecatori, sa nu mai faca astfel de afirmatii care nu pot conduce decat la decredibilizarea Justitiei, la scaderea increderii populatiei in Justitie", a subliniat presedinta Curtii Supreme.

Inspectia Judiciara a decis ca premierul Victor Ponta ar fi afectat independenta justitiei, dupa ce a declarat ca dosarul lui Adrian Nastase este unul politic, iar condamnarea in dosarul Zambaccian reprezinta o nedreptate.

Inspectia Judiciara: Declaratiile lui Ponta despre arestarea lui Nastase afecteza independenta justitiei

Raportul IJ este discutat joi in sedinta plenului CSM. Daca va fi votat de membrii Consiliului, atunci va fi remis un comunicat de presa in care populatiei ii vor fi aduse la cunostinta faptul ca declaratiile premierului au lezat independenta justitiei si integritatea magistratilor. Nu exista nicio parghie legala care sa ii oblige pe politicieni sa se abtina de la asemenea declaratii sau sa macar sa le retracteze ulterior.

Premierul Victor Ponta a declarat in repetate randuri, dupa condamnarea la inchisoare a lui Adrian Nastase in dosarul Zambaccian, ca dosarul sau a fost unul instrumentat politic, cazul fiind similar cu al Iuliei Timosenko, fostul premier ucrainean.

Victor Ponta a lansat asemnea acuzatii si dupa plecarea din Romania a emisarului SUA, Victoria Nuland, desi aceasta le recomandase oficialilor de la Bucuresti sa nu mai atace justitia.

Afirmatiile extrem de grave ale premierului au fost insusite de mai multi lideri PSD printre care si ministrul Dan Sova, care a sustinut, de asemenea, ca Adrian Nastase este o victima politica, precizand ca nu ii pasa daca supara CSM sau nu prin acuzatiile sale.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#Livia Stanciu Victor Ponta, #Livia Stanciu Ponta justitie , #justitie