Prima reactie a Liviei Stanciu, dupa ce Tariceanu i-a cerut demisia (Video)

Joi, 28 Mai 2015, ora 15:15
8349 citiri
Prima reactie a Liviei Stanciu, dupa ce Tariceanu i-a cerut demisia (Video)
Foto: B1 TV

Presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie, Livia Stanciu, sustine ca nu exista niciun motiv sa-si dea demisia din fruntea institutiei, dupa ce presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, i-a cerut acest lucru.

Jurnalistii i-au cerut Liviei Stanciu, joi, o opinie cu privire la demersul initiat de Calin Popescu Tariceanu.

"Nici nu vreau sa-mi exprim vreun punct de vedere. Vi se pare ca e fundamentat de lege?", a raspuns presedintele ICCJ.

Tariceanu, scrisoare catre Iohannis: Ii cere sa le demita pe Kovesi si Livia Stanciu (Video)

Aceasta a subliniat ca Inspectia Judiciara se va exprima cu privire la acest subiect, respectiv la o eventuala atingere adusa independentei sistemului judiciar.

"S-a facut de catre CSM o solicitare catre Inspectia Judiciara, avand in vedere ca prin acele afirmatii e posibil - urmeaza sa verifice Inspectia Judiciara (...) daca prin afirmatiile care au fost facute s-a adus sau nu s-a adus atingere independentei sistemului judiciar", a mai declarat Livia Stanciu.

"A fost sesizata Inspectia Judiciara, ea este cea care urmeaza sa efectueze verificari, sa stabileasca daca a fost sau nu adusa atingere independentei sistemului judiciar, reputatiei magistratilor respectivi", a adaugat presedintele ICCJ.

Iohannis ii raspunde lui Tariceanu: De ce nu le poate revoca pe Kovesi si Stanciu

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a cerut marti demiterea Liviei Stanciu, sefa Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ), si a Laurei Codruta Kovesi, procurorul sef al DNA. Tariceanu, alaturi de mai multi senatori, i-au transmis o scrisoare deschisa presedintelui Klaus Iohannis, in care solicita ca Stanciu si Kovesi sa plece din fruntea celor doua institutii judiciare.

In documentul citat, senatorii vorbesc despre cazul femeii acuzate ca a santajat-o pe sefa Inaltei Curti si care a stat in arest preventiv timp de sase luni, inainte ca judecatorii de la Curtea de Apel Bucuresti sa decida ca este nevinovata si sa o achite.

In replica, presedintele Klaus Iohannis i-a adresat, joi, o scrisoare deschisa sefului Senatului Calin Popescu Tariceanu, in care ii explica de ce nu intra in atributiile presedintelui revocarea presedintelui Inaltei Curti si a procurorului sef al DNA, CSM fiind garantul independentei Justitiei, subliniind ca masura revocarii nu poate fi luata de catre seful statului si ca este "un act unilateral de vointa, care nu poate fi determinat sau influentat de nicio autoritate publica".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Livia Stanciu reactie demisie, #Livia Stanciu demisie, #Tariceanu demisie Livia Stanciu , #justitie