Primaria Dobroesti: Viceprimarul si functionarul care a cerut mita nu pot parasi tara

Sambata, 01 Mai 2010, ora 09:08
3842 citiri
Primaria Dobroesti: Viceprimarul si functionarul care a cerut mita nu pot parasi tara

Tribunalul Bucuresti a respins, vineri seara, propunerea de arestare preventiva a viceprimarului din Dobroesti, Florin Bradut Ivan, si a functionarului din primarie, Marius Sabau, cei doi avand interdictia de a parasi tara, insa decizia nu este definitiva si poate fi atacata cu recurs.

Viceprimarul si un functionar din Primaria Dobroesti au fost retinuti, vineri, de procurorii Parchetului Capitalei, pentru ultraj, favorizarea infractorului, lipsire de libertate si luare de mita.

Fata de primarul Valentin Condu procurorii au dispus masura obligarii de a nu parasi tara pe o durata de 30 de zile.

Primarul, viceprimarul si un functionar din Primaria Dobroesti, judetul Ilfov, au fost audiati joi de procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti, in urma unui flagrant realizat pentru luare de mita, au declarat pentru NewsIn surse judiciare.

Flagrantul procurorilor si al ofiterilor DGA il vizau pe Marius Sabau, referent in cadrul Primariei Dobroiesti, care i-a pretins denuntatorului 10.000 de lei, pentru a nu-i intocmi acte de constatare cu privire la bransamentul ilegal la reteaua de apa curenta si consumul neautorizat de apa.

Dupa finalizarea flagrantului, in incaperea in care se aflau ofiterii DGA, procurorul de caz si angajatul primariei, au venit primarul si viceprimarul din Dobroiesti, Valentin Condu si Florin Bradut Ivan, insotiti de mai multi cetateni, care au incercat sa impiedice iesirea anchetatorilor din cladire.

"In acest context, procurorul de caz a fost bruscat. Dupa ce ofiterii DGA s-au legitimat si persoanele in cauza au fost atentionate in repetate randuri ca savarsesc infractiunile de lipsire de libertate si ultraj, s-a luat masura imobilizarii primarului Valentin Condu si conducerii sale la sediul Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti", arata reprezentantii DGA intr-un comunicat remis NewsIn.

Procurorii Parchetului Capitalei au inceput, vineri, urmarirea penala fata de functionarul Sabau, pentru luare de mita, distrugere de inscrisuri si distrugere de inscrisuri destinate organului de urmarire penala, de Florin Ivan pentru luare de mita, lipsire de libertate, ultraj si favorizarea infractorului si fata de Valentin Condu, pentru instigare la luare de mita, lipsire de libertate, ultraj si favorizarea infractorului.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#Primaria Dobroesti mita functionar , #justitie