Primarita din Timis, trimisa in judecata pentru frauda cu fonduri europene

Luni, 05 Septembrie 2011, ora 17:50
2223 citiri
Primarita din Timis, trimisa in judecata pentru frauda cu fonduri europene
Foto:informatorul.info

Procurorii DNA - Serviciul Teritorial Timisoara au decis trimiterea in judecata a Rodicai Boancas, primarul comunei Periam, alaturi de doi fosti consilieri locali si de secretara primariei, pentru ca ar fi obtinut pe nedrept fonduri europene, informeaza Directia.

Potrivit DNA, Rodica Boancas, primarul comunei Periam, din Timis, va fi judecata pentru instigare la folosirea sau prezentarea de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, avand ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunitatii Europene sau din bugetele administrate de acestea ori in numele lor si fals in inscrisuri sub semnatura privata, ambele in forma continuata.

Totodata, Vintila Rusan si Samson Hojda, consilieri locali la data savarsirii faptelor, sunt acuzati de folosire sau prezentare de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, avand ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunitatii Europene sau din bugetele administrate de acestea ori in numele lor, fals in inscrisuri sub semnatura privata, in forma continuata, tentativa la folosirea sau prezentarea de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunitatii Europene sau din bugetele administrate de acestea ori in numele lor.

Totodata, Laura Iurescu, secretara la Primaria Periam, va fi judecata pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata in forma continuata si complicitate la folosirea sau prezentarea de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, avand ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunitatii Europene sau din bugetele administrate de acestea ori in numele lor, in forma continuata.

In rechizitoriul intocmit, procurorii anticoruptie arata ca, in luna iunie 2007, Rodica Boancas, in calitate de primar al comunei Periam, i-a determinat pe consilierii locali Vintila Rusan si Samson Hojda sa foloseasca si sa prezinte, in cadrul procedurilor APIA privind acordarea de plati directe pe suprafata pe anul 2007, documente in care au consemnat date false, inexacte, in sensul ca detin si utilizeaza pasunea comunei Periam in suprafata de 199,84 ha.

Astfel, au fost obtinute pe nedrept, conform DNA, fonduri europene nerambursabile pentru agricultura in valoare totala de 30.950 de lei.

Totodata, in vederea obtinerii sumelor nerambursabile, primarul Rodica Boancas a falsificat doua contracte de intretinere a pasunii incheiate cu Samson Hojda pentru suprafata de 131,92 ha si cu Vintila Rusan pentru suprafata de 67,92 ha, in sensul ca a consemnat date nereale privind intretinerea pasunii. Contractele de intretinere a pasunii incheiate intre Primaria Periam si cei doi consilieri locali au fost antedatate si inregistrate ca atare in registrul primariei, cu sprijinul secretarei Laura Iurescu.

Mai mult, in cadrul procedurilor APIA privind acordarea de plati directe pe suprafata pe anul 2008, consilierii locali Rusan si Hojda au prezentat acte in care au consemnat date false in sensul ca detin si utilizeaza suprafata de 67,92 ha, respectiv de 131,92 ha din pasunea comunei Periam si prin care au intentionat sa obtina pe nedrept fonduri nerambursabile pentru agricultura, in suma de 15.437 de lei, fapta ramasa in forma de tentativa.

Dosarul a fost inaintat spre judecare Judecatoriei Sannicolau Mare.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#primarita Boancas fonduri europene, #Boancas Periam fonduri DNA , #justitie