Ziare.com

Primarul din Calafat, trimis in judecata: Acuzat ca a primit mita un autoturism Chrysler

Vineri, 18 Iulie 2014, ora 19:33

   

Primarul din Calafat, trimis in judecata: Acuzat ca a primit mita un autoturism Chrysler
Primarul municipiului Calafat, Mircea Guta, a fost trimis in judecata, vineri, in stare de libertate, pentru luare de mita si abuz in serviciu.

In acelasi dosar a mai fost trimis in judecata si Constantin Coman, administratorul unor societati comerciale, pentru complicitate la abuz in serviciu, se precizeaza intr-un comunicat remis presei de DNA.

In rechizitoriul intocmit de procurori se arata ca in perioada 2008-2011, primarul Calafatului a dispus achizitionarea directa a mai multor bunuri si materiale de la firmele celuilalt inculpat.

In plus, livrarea s-a facut pe produse finite, iar facturarea pe materiale brute sau componente, pentru care Constantin Coman a pus la dispozitie facturi.

Procurorii spun ca bugetul orasului a fost prejudiciat astfel cu 403.041,93 euro.

"La finele anului 2008, inculpatul Guta Mircea Marinel a pretins si primit de la inculpatul Coman Constantin un autoturism Chrysler, pentru a-si exercita puterea de decizie in interiorul Primariei Municipiului Calafat, in scopul derularii, cu incalcarea legislatiei privind achizitiile publice, a unor relatii comerciale intre institutia publica si societatile comerciale administrate de inculpatul Coman Constantin", se mai arata in comunicatul remis DNA.

Procurorii au pus sechestru asigurator pe bunurile celor doi.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Dolj.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 952 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor