Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Primarul din Sinaia, acuzat de abuz in serviciu, a fost achitat

Miercuri, 20 Decembrie 2017, ora 22:18
7628 citiri
Primarul din Sinaia, acuzat de abuz in serviciu, a fost achitat
Foto: Arhiva Facebook/Vlad Oprea

Magistratii Curtii de Apel Ploiesti au decis, miercuri, achitarea primarului din Sinaia, Vlad Oprea, trimis in judecata de procurorii DNA Ploiesti pentru abuz in serviciu. In acelasi dosar a fost achitat si fostul secretar al institutiei, iar o judecatoare a fost condamnata la 4 ani de inchisoare.

Potrivit portalului instantelor, Curtea de Apel Ploiesti a decis achitarea primarului din Sinaia, Vlad Oprea, trimis in judecata de DNA Ploiesti, in luna mai a anului trecut, pentru abuz in serviciu.

Decizia nu este definitiva si poate fi atacata cu apel in termen de 10 zile de la comunicarea minutei.

In acelasi dosar, secretarul orasului Sinaia, Beatrice Radulescu, acuzat de complicitate la abuz in serviciu, a fost achitat.

De asemenea, in cazul fostei judecatoare de la Judecatoria Sinaia, Ruxandra Popescu, trimisa in judecata pentru luare de mita si abuz in serviciu, Curtea de Apel Ploiesti a decis pedeapsa de 4 ani inchisoare pentru comiterea infractiunii de luare de mita.

DNA Ploiesti l-a pus sub acuzare, in aprilie 2016, pe edilul statiunii Sinaia pentru abuz in serviciu, dupa ce acesta ar fi ignorat hotararile Consiliului Local care stabileau conditiile in care se puteau instraina unele terenuri.

In cursul anului 2010, in contextul in care pe rolul Judecatoriei Sinaia se afla un dosar civil ce privea un litigiu intre Primaria Sinaia si trei persoane, concesionari ai unor terenuri, primarul Vlad Oprea "si-a incalcat atributiile de serviciu prin nesocotirea hotararilor Consiliului Local care stabileau foarte clar conditiile in care se puteau instraina, in anumite situatii, terenurile respective", potrivit DNA.

Oprea, printr-o adresa, a comunicat instantei de judecata ca Primaria Orasului Sinaia isi insuseste rapoartele de evaluare intocmite de catre evaluatorul autorizat pentru terenurile a caror vanzare se solicitase, "atata timp cat cei trei concesionari nu solicita Primariei orasului Sinaia restituirea unor eventuale diferente de bani", au mai aratat procurorii. Comunicarea respectiva a fost semnata, pe langa edilul Oprea Vlad Gheorghe, si de secretarul primariei Radulescu Beatrice.

Ulterior, judecatorul Ruxandra Popescu "a pronuntat o solutie vadit contrara dispozitiilor legale, prin care a dat castig de cauza reclamantilor, in detrimentul primariei Sinaia, urmarea fiind ca orasul Sinaia si Consiliul Local au fost obligate sa incheie contracte de vanzare - cumparare pentru trei terenuri in suprafata totala de peste 500 metri patrati care faceau obiectul unor contracte de concesiune, la preturi defavorabile, ceea ce a creat un prejudiciu de 214.734,39 euro".

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Vlad Oprea primar Sinaia achitat abuz , #justitie
Comentarii
Poza un cetatean european
un cetatean european
rank 5
Iar achitare? Plateste procurorul DNA ca i-a terfelit imaginea